Urfa'da zabıtaların zorbalığı sürüyor

Urfa'da zabıtalar, tezgahına el koydukları simitçi çocuğu zorbalıkla arabaya bindirdikten sonra yurttaşların tepkisi üzerine arabadan attı.

04 Mayıs 2017 14:08
Paylaş

Urfa'da zabıtalar, Suriyeli bir çocuğu az kalsın arabayla eziyordu. Tezgahına el koyduğu simitçi çocuğu zorbalıkla arabaya bindiren zabıta, tepkiler üzerine çocuğu arabadan attı.

Zabıtaların seyyar satıcılara karşı keyfi davranışlarına bir yenisi daha eklendi. Urfa'da arabasına zorla el koydukları çocuğu yine zorbalıkla adeta bir eşya gibi gözaltına almaya çalışan zabıtalar, tepkiler üzerine çocuğu arabadan attı. 

Olay kent merkezindeki Atatürk Bulvarı'nda yaşandı. Ali Şelli Parkı'nın hemen yanında simit satan Suriyeli bir çocuğu gözüne kestiren zabıtalar, simit tezgahına el koydu. Zabıtanın tutumu simitçi çocuğa karşı da sürdü. Suriyeli çocuk zabıtanın keyfi ve zorba davranışlarıyla apar topar zabıta arabacına bindirilmeye çalışıldı. Vatandaşların tepkisi üzerine çocuk aynı şekilde arabadan atıldı.

İsmi Hasan olduğu öğrenilen Suriyeli çocuk, gözyaşları içerisinde yolun karşısındaki durakta oturdu ve ekmek teknesine el koyan zabıtlara sitem ederek "Ben hırsızlık yapmıyorum. Simit satarak para kazanmaya çalışıyorum" dedi. 

Suriyeli çocuğun maruz kaldığı insan dışı muamele görenlerin yüreğini burktu. (Evrensel/URFA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Hafriyat kamyonu 40 metrelik uçuruma düştü

SONRAKİ HABER

Nakliye işçileri fabrika girişini TIR'ları ile kapattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...