04 Mayıs 2017 12:40

Konya'nın Adabağ Mahallesi'nde kuduz paniği

Konya'nın Ereğli ilçesine bağlı Adabağ Mahallesi bir köpeğin kuduz olması nedeniyle 'kuduz risk bölgesi' ilan edildi.

Paylaş

Konya'nın Ereğli ilçesinin eskiden köy statüsünde olan Adabağ Mahallesi'ndeki bir köpeğin kuduz olduğunun tespit edilmesi üzerine, yaklaşık 400 nüfuslu mahallede şu ana kadar 80 kişi tedbir amaçlı kuduz aşısı oldu. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri de mahallede kuduz için önlem almaya başladı.

Adabağ Mahallesi'nde oturan 60 yaşındaki Edibe Aydoğdu'nun köpeğinin son günlerce aşırı hırçınlaşması ve normalin üstünde salya akıtması üzerine 'kuduz' olabileceği şüphesiyle durum Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne ihbarda bulundu. Uzman ekibin yaptığı incelemede köpeğin kuduz olabileceği teşhisi konuldu. Köpek öldürülüp, kafası incelenmek üzere laboratuvara götürüldü. Yapılan tahlilde köpeğin kuduz olduğu saptandı.

'DİKKAT! KUDUZ RİSK BÖLGESİ'

Bunun üzerine bugün mahallenin iki girişine 'Dikkat! Kuduz Risk Bölgesi' yazılı tabelalar konuldu. Ekipler, mahallelilere başıboş hayvanlardan uzak durmaları, kendi hayvanlarını kapalı alanda tutmaları uyarısında bulunarak, yaklaşık 80 hane olan mahalledeki hayvanları inceleme altına aldı. Bu sırada yaklaşık 400 nüfuslu mahallede şu ana kadar 80 kişiye tedbir amaçlı kuduz aşısı yapıldı. Mahallede yaşayan herkese aşı yapılacağı belirtildi.

Köpeğin sahibi Edibe Aydoğdu, köpeğine bir tilkinin ısırması sonucu kuduzun bulaştığını tahmin ettiklerini söyledi. Mahalledeki camiden de, uzmanlar tarafından kuduz hakkında bilgilendirme toplantısı yapılacağı yönünde anons yapıldı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Mazıdağı'da işçiler eylem yaptı

SONRAKİ HABER

Porto Riko iflas etti! 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...