30 Haziran 2012 10:16

‘Yıldırım’ın ismi birçok olayda geçiyor’

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının “Kayıplar bulunsun failler yargılansın” sloganıyla her hafta düzenlediği oturma eylemi, 177. haftada da devam etti.Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde yapılan eyleme İHD üye ve yöneticilerinin yanı sıra MEYA-DER, Barış Anneleri İnisiyatifi, KESK’e bağlı sendikaların temsil

‘Yıldırım’ın ismi birçok olayda geçiyor’
Paylaş

Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde yapılan eyleme İHD üye ve yöneticilerinin yanı sıra MEYA-DER, Barış Anneleri İnisiyatifi, KESK’e bağlı sendikaların temsilcileri ve kayıp yakınları katıldı.

YILDIRIM’I TANIYORUZ

Burada konuşan İHD Kayıp ve Faili Meçhul Cinayetler Komisyonu Üyesi Necibe Güneş Perinçek, 1992 yılında katledilen Kürt Bilge Musa Anter’i öldürdüğü ileri sürülen Hamit Yıldırım’ın yakalandığını hatırlattı.
Yıldırım’ın sadece Anter cinayetinde değil, birçok cinayette isminin geçtiğini söyleyen Perinçek, bunlardan birinin de 26 Mart 1993 tarihinde Şırnak’tan Cizre’ye giderken Cemal Özkurt ile birlikte katledilen Ömer Güven cinayeti olduğunu belirtti. Perinçek, bu cinayette kullanılan silahın, Korucu Osman Ertak’ta bulunduğunu, Ertak’ın da silahı Hamit Yıldırım’dan aldığını itiraf ettiğini hatırlattı.

PERDE ARKASINI ORTAYA ÇIKARIN

Yıldırım’ın yakalanmasının tek başına anlam ifade etmediğini kaydeden Perinçek, asıl önemli olanın cinayeti azmettirenler ve organize edenler olduğunu dile getirdi. Perinçek, hükümetten bu konuda daha etkin bir soruşturma yürütmesini istedi. Faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için Şırnak ve Batman’da da basın açıklamaları ve oturma eylemleri düzenlendi.

ŞIRNAK

Şırnak’ın Cizre ilçesinde de faili meçhullerin aydınlatılması için basın açıklaması düzenleyen Cumartesi Anneleri, bu hafta 1994 yılında evinden gece saatlerinde kaçırılan Ramazan Bilir’in hikayesini anlattı.
Bilir’in Eşi Güllü Bilir, eşi kaçırılmadan bir yıl önce de kaynının kaybolduğunu söyledi. Eşinin ve kaynının JİTEM tarafından kaçırıldığını, o tarihten bu yana cenazelerini dahi göremediklerini söyleyen Bilir, “Bizden ne istiyorlardı” diye sordu.

BATMAN

Batman İHD Şubesinin düzenlediği basın açıklamasında İHD Batman Yöneticisi İlyas Ekinci, son dönemde kamuoyunda sıkça gündeme gelen cezaevi koşullarına değindi. Ekinci, “Umarız tüm cezaevlerindeki antidemokratik uygulamalar son bulur ve mahkumlar insani bir yaşam ortamına kavuşur” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Darbeciler mahkemeye getirilsin

SONRAKİ HABER

Sınıra sevkiyat, açık bir savaş hazırlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...