30 Haziran 2012 09:59

'Operasyonlar, doğru yaptığımızın göstergesi'

Önümüzdeki dönem uygulanmaya başlayacak olan 4+4+4 eğitim sistemi tartışılmaya devam ediyor. Eğitim Sen de, eğitim alanında köklü bir değişikliği içeren ve iktidarın siyasi tercihleri doğrultusunda toplumu dönüştürme gücü yüksek olan sorunlu eğitim sistemi 4+4+4’ü, bilimsel toplantı ile tartıştı.

'Operasyonlar, doğru yaptığımızın göstergesi'
Paylaş

Etkinliğin açılışında konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, sesini çıkaranların siyasi iktidarın hışmına uğradığını KESK ve bağlı sendikalar ile Eğitim Sen’e yönelik operasyonun da bu doğrultuda olduğunu vurguladı. Kürt sorununun demokratik çözümünü savunanların baskı altına alındığını belirten Yıldız, “Sendikamızda doğal olarak öteden beri farklı düşünen arkadaşlarımız var. Bu düşünceler elbette ki meşru ve yasaldır. Ama iktidar bu düşünceleri taşıyanlara ‘Siz orada olmayın’ diyor. Biz bugünden sonra da kararlılıkla dayanışma içinde yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Yapılan operasyonun özellikle son bir yıldır KESK’in iyi şeyler yaptığının göstergesi olduğunu vurgulayan Yıldız, “Demek ki siyasi iktidarı rahatsız etmişiz. Bir yandan operasyona karşı mücadele edeceğiz,  bir yandan da siyasal iktidarın oluşturmaya çalıştığı programa karşı güçlü bir mücadeleyi örmeye inadına devam edeceğiz” dedi.

‘4+4+4  MÜCADELESİNİ DEVAM ETTİRECEĞİZ’

Konuşmasında, 4 artı 4 artı 4 eğitim sistemini, “Sorunlu eğitim sistemi” olarak nitelendiren Yıldız, sistemin gündeme geldiği günden itibaren hızlı bir şekilde seslerini çıkardıklarını ve akademisyenlerin çalışmalarını rehber edindiklerini söyledi. Gelecekteki programlarına da değinen Yıldız, “Sorunlu eğitim sistemiyle ilgili yasa çıkartmak bizim gördüğümüz problemleri ortadan kaldırmıyor. Sadece yasa çıkartmış oluyorlar. Çocukların okula başlama yaşı, dinsel içerikli derslerin artması vb. toplumda ve çocukların üzerinde tahribatlara yol açacaktır” diye konuştu.

4+4+4’ün ciddi bir piyasalaşma ve ticarileşmenin önünü açacağını gördüklerini de belirten Yıldız, “Biz yasaya karşı mücadele ettik ve yasa çıktıktan sonra ‘Ne yapalım’ demeden yine çalışmaya ve mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz” dedi.  

Bilimsel toplantı çeşitli oturumlarda, eğitimcilerin, bilim insanlarının sunumlarıyla devam etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Özel değil, sınırsız yetkili mahkemeler

SONRAKİ HABER

‘Bir öğrencinin suçu ne olabilir?’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...