04 Mayıs 2017 04:21

Game of Thrones İzlanda Kronu’nu yükseltti

Games Of Thrones dizisinin bazı sahnelerinin İzlanda'da çekilmesi, ülkenin parası İzlanda Kronu'nu küresel paralar arasında yükseltti.

Paylaş

Games of Thrones dizinin birçok sahnesinin çekildiği İzlanda, turistlerin akınına uğruyor. Budan dolayı ülkede bir taraftan turizm sektörü patlarken bir taraftan da ihracatını artıran ülkenin parası kron da önde gelen küresel paralar arasına girdi. 

Dünya'dan Evrim Küçük'ün haberine göre, Games Of Thrones dizisinin çekildiği İzlanda, turistlerin de ilgi odağı haline geldi. 2016’da turistler ülkede 7 milyon gece geçirdi. Ülkeyi geçen yıl ziyaret eden turist sayısı önceki yıla oranla yüzde 30 arttı. Turistlerin akıttığı para İzlanda Kronu’nu güçlendirdi.

Game Of Thrones setinden...

Bloomberg’in verilerine göre kron, 31 Mart’tan bu yana avrokarşısında yüzde 4 ve dolar karşısında yüzde 6.4 değer kazandı. Kronun avro karşısında son bir yıl içindeki artışı yüzde 21’i, dolar karşısındaki artışı da yüzde 15’i buldu. Söz konusu dönem içinde kron, en iyi getiri sağlayan sağlayan para birimi oldu.

Dün avro karşısında 115.85 ve dolar karşısında 106.18 seviyesinden satılan İzlanda Kronu’nun yılın son çeyreği itibariyle avro karşısında yüzde 2.5 daha değerlenerek 113 seviyesine gelmesi bekleniyor.

DİZİ PLATOLARINA TURİST AKINI

Game Of Thrones setinden...

İzlanda, diziden bildiğimiz adıyla ‘ Sur’un Ötesi’ (Beyond The Wall) çekimlerine ev sehipliği yapıyor. Þingvellir Ulusal Parkı, Grjótagj Kaplıcaları ve İzlanda mitolojisinde önem taşıyan Dimmuborgrir çekimlerin yapıladığı yerler arasında. Avrupa’nın en büyük buzulu olma unvanına da sahip olan ve kıtanın en büyük ulusal parkı olan Vatnajökull ve Westeros’un tehlikeli Frostfangs bölgesinde geçen sahnelerin çekiminde kullanılan Höfðabrekka ve çevresi turistlerin merak ettiği yerler. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

LeBron, Playoff skorerleri listesinde Kareem'i geçti

SONRAKİ HABER

8'inci Nota Sanat Merkezi: KHK’lere inat sanata devam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...