30 Haziran 2012 09:38

Üç direniş üç ziyaret

Emek Partisi İl, İlçe yöneticileri ve üyeleri, direnişteki Billur Tuz, Savranoğlu Deri ve Aliağa’da bulunan MİCHA demir-çelik işçilerini ziyaret etti.Direnişlere dair son gelişmeler ve ülke gündemindeki konular üzerine işçilerle sohbet eden parti üyeleri, işçilerin daima yanında olacaklarını vurguladı.&nb

Üç direniş üç ziyaret
Paylaş

Direnişlere dair son gelişmeler ve ülke gündemindeki konular üzerine işçilerle sohbet eden parti üyeleri, işçilerin daima yanında olacaklarını vurguladı.     

İlk olarak Billur Tuz işçilerine yapılan ziyarette konuşan EMEP İl Başkanı Cabbar Demirci,
Billur Tuz direnişi henüz sonuçlanmasa da kazanılmış sayılacağını belirterek, “Direnişiniz işçi sınıfı tarihi içinde yerini almıştır. Bu direnişte biriktirilen deneyim ve örnek davranışlar mücadelenin kazanımlarıdır” dedi.

KESK’e yönelik operasyona da değinen Demirci, “Başbakan, ‘Silahları bırakın’ diyor. Lami Özgen’in ve tutuklanan 28 KESK’linin silahı mı vardı, ne yaptılar emekçilerin çıkarını korumaktan başka” diye sordu. Demirci, “Bu ülkede yaşayan işçi ve emekçiler mutlaka kazanacak. Bunun için birleşiyorlar” dedi.

Tek Gıda-İş Genel Başkan Danışmanı Gürsel Köse de, Billur Tuz patronuna seslenerek, “Buradaki işçiler bir çiçeği bile incitmedi, direnişi sonuçlandırıncaya kadar patronların oyunlarına alet olmayacağız” dedi. Köse, “Elimiz havada, işimizi geri istiyoruz, biz asla yalnız değiliz” dedi.

PATRON ÖRGÜTLÜ İŞÇİ İSTEMİYOR

Ardından Savranoğlu Deri fabrikasına geçen EMEP’lileri burada işçiler ve Deri-İş Şube Başkanı Makum Alagöz karşıladı. Direnişlerinin bir yıla yaklaştığını belirten Alagöz, işçilerin işe iade davalarını kazandıklarını patronun işe almaması durumunda tazminat ödemek zorunda olduğunu belirtti.

338 günlük direnişte yaşananların bir kitap olacak değerde olduğunu dile getiren Alagöz, sınıfa yönelik saldırıların üstesinden birlikte gelineceğini sözlerine ekledi.

Emek Partisi yönetici ve üyeleri son olarak yeni yeni faaliyete geçen Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nin ilk direnişçileri olan MİCHA işçilerini ziyaret etti.

Sıcağın altında derme çatma bir çadırda direniş yapan işçiler, karşılaştıkları baskıları dile getirdi.

Burada konuşan EMEP GYK Üyesi Gürsoy Turan, “İşveren, karşısında örgütlü işçi istemiyor. Mevcut yasalar onlara engel teşkil ediyor. Ücrette, çalışma günü ve saatlerinde esneklik, alabildiğine kuralsızlık istiyor. Hükümet bu nedenle yasaları değiştirmek istiyor. Sizlerin izlediği yol son derece doğru ve onurlu bir yol. Mücadelenizi sürekli destekleyecek, her yerde size yapılanları teşhir edeceğiz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçilerden Harb-İş Genel Merkezi önünde protesto

SONRAKİ HABER

Özel değil, sınırsız yetkili mahkemeler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...