30 Haziran 2012 09:24

İşçilerden Harb-İş Genel Merkezi önünde protesto

Ankara’da askeri işyerlerinde çalışan Harb-İş üyesi işçiler, sendika genel merkezi önünde yaptıkları eylemle yönetimi protesto etti. “Emeğe değil, koltuğa sevdalılardan hesap soracağız” diyen işçiler, sendika penceresinden gizlice çekim yapılmasına da tepki gösterdi.Harb-İş üyesi bir grup iş&cce

İşçilerden Harb-İş Genel Merkezi önünde protesto
Paylaş

Harb-İş üyesi bir grup işçi Cuma günü iş çıkışında alkış ve sloganlarla sendika genel merkezine yürüdü. Burada işçiler adına açıklama yapan Bülent Yıldırım, geçtiğimiz Kasım ayında seçilen yeni sendika yönetiminin Harb-İş’in kültür ve birikimlerini hiçe sayarak teslimiyetçi bir tutum aldığını söyledi. Yıldırım, “Türk-İş yönetiminin etkisiz, kuralsız ve siyasal iktidar bağımlısı politikalarının arkasına takılarak sendikamızı onların şubesi haline getirmişlerdir. İşçi sınıfına ve tüm çalışanların haklarına karşı yapılan saldırılara karşı seslerini çıkaramaz ve onlardan farklı politikalar üretip hayata geçiremeyecek kadar çaresizliğin içine düşmüşlerdir” diye konuştu.

Yıllarca işverenin temsilciliğini yapmış olan emekli bir yüzbaşının sendikaya danışman yapılmasına tepki gösteren Yıldırım, “Hakkımızı budamaya çalışanlara, üyelerimizden toplanan aidatlarla oldukça yüksek bir maaş ödüyorlar” dedi.

Yıldırım, Harb-İş’in yeniden bir sınıf örgütü olması, siyasi partilerin arka bahçesi olmaktan kurtulması, işveren temsilcilerinden medet ummayan bir sendikal yapı için siyasi görüş, etnik kimlik ve inanç farkı gözetmeden birlikte tutum alacaklarını söyledi. Sendikanın kıdem tazminatına yönelik girişimlere sessiz kalmasını da eleştiren Yıldırım, “İşçi sınıfı, alınterini ve emeğini protokol masasında bırakanlardan, yılların birikimi olan toplusözleşmelerden ödün verenlerden er ya da geç hesap soracaktır. Emeğe değil, koltuğa sevdalılarla yapacağımız mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

Açıklama devam ederken, sendikanın penceresinde perdelerin arasından kamerayla çekim yapılması işçilerin tepkisini çekti. Kameraya el sallayan işçiler, “Burası bizim sendikamız. Niye gizli gizli çekiyorsunuz? Bu mu sizin sendikacılığınız” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gümüşlük Festivali başlıyor

SONRAKİ HABER

Üç direniş üç ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...