03 Mayıs 2017 08:46

Halep’ten Urfa’ya bir savaş hikayesi: Kevok

Yurtlarını terketmek zorunda kalan çocukların yaşadıklarını anlatan Kevok filmi, Vergi Müfettişleri Vakfı Kısa Film yarışmasında mansiyon ödülü aldı.

Paylaş

Ali GÜZEL
Urfa

Yapımcılığını, senaryosunu ve yönetmenliğini Urfa Harran Üniversitesinde akademisyen olan Doç. Dr. Sedat Benek ile Sinan Arıkan’ın üstlendiği kısa metrajlı Kevok filmi, Vergi Müfettişleri Vakfı Kısa Film yarışmasında 4’ncü olarak mansiyon ödülü aldı.

Urfa’da çekilen kısa metrajlı Kevok filmi, Suriye’deki iç savaşta ailesini kaybettikten sonra Urfa’daki nenesinin yanına gelen bir çocuğun yaşadıklarını konu ediniyor. 7 yaşındaki Diyar, 40 yıl önce berdel bir evlilik sonucu Halep’ten Urfa’ya gelen ve mağarada yaşayan Zerga nenesinin yanına yerleşiyor. Suriye’de iyi yaşam koşulları olan filmin çocuk kahramanı Diyar’ın mağara koşullarındaki tek tutkusu ise güvercinler. Filmde, Diyar’ın güvercin tutkusu ile baba yadigarı olan cep saati arasında seçim yapmak zorunda kalması ve sonrasında meydana gelen gelişmeler işleniyor.

Gerçek hikayelerden yola çıkılarak çekilen Kevok filmi, Diyar üzerinden Suriye’deki iç savaştan dolayı travma geçiren ve yerlerini, yurtlarını terk etmek zorunda kalan çocukların yaşadıkları zorluklara dikkat çekiyor.

Daha önce Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezinden (MAFM) senaryo desteği alan ve Lions Uluslararası Kısa Film Festivali’nde 222 film içerisinde ilk 20’ye girerek finalist olan Kevok, son olarak Vergi Müfettişleri Vakfı Kısa Film yarışmasında ise 4’ncü olarak mansiyon ödülü aldı.

Not: Filmin dili Kürtçedir.

ÖNCEKİ HABER

TÜPRAŞ'ta TİS eylemleri: İrademiz dışında imza atılamaz

SONRAKİ HABER

31 milyon 200 bin metrekare tarım arazisi beton olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...