03 Mayıs 2017 07:48

C.Başkanı Başdanışmanı: Bakarsın ABD askeri kazara vurulur

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Çevik, Rojava'da konuşlanan ABD askerlerine dair açıklamasında 'Bakarsın kazara vurulurlar' dedi.

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İlnur Çevik Suriye'yle ilgili yaptığı açıklamada bölgedeki ABD askerlerinin 'kazara' vurulabileceğini söyledi.

Oda TV'nin haberine göre CRI FM'de Erkan Tan'ın sunduğu programa konuk olan Çevik, Suriye'de ABD askerlerinin varlığına değindi.

Erkan Tan'ın "Peki ABD'ye ne diyorsunuz efendim? PKK'lı teröristlere koruma kalkanı oldular. Resmen biz saldırmayalım diye kalkan oldular" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Oraya gezmeleri bir şey ifade etmez. Eğer o PKK'lı teröristler Türkiye içindeki eylemlerine devam ederlerse, biliyorsunuz Kuzey Suriye'den sızıyorlar. O bölgeden ülkemize sızıyorlar. DAEŞ'e noldu? Bir gece ansızın gittik oraya ve kendimizi El Bab'ta bulduk. Aynı şey Kuzey Suriye için de geçerli. Eğer fazla ileri giderlerse bizimkiler öyle Amerikanları zırhlıları ordaymış… Bir bakarsın kazara birkaç roket de onlara isabet ederler."

Çevik'in yanıtı karşısında şaşıran Tan "Çok ağır bir durum bu yalnız. Ağır konuştunuz" dedi. Çevik bunun üzerine "Onlar bunu yaparsa ne yapacaksınız?" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Spil Dağı Milli Parkı'na taş ocağı iptal edildi

SONRAKİ HABER

Malatya'da işçileri taşıyan minibüs kaza yaptı: 13 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...