03 Mayıs 2017 04:03

Abdulkadir Selvi: Erdoğan, Gül'e ilk kez meydan okudu

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP'ye üye olduğu törendeki sözlerini köşesine taşıdı.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP'ye üyelik töreninde yaptığı konuşmada yaptığı konuşmadaki sözleri tartışılmaya devam ediyor. Erdoğan'ın "Bu ağır yükü çekemeyenleri, onları ademe mahkûm ediyor, değerlendirmesini milletimize bırakıyoruz. Bugüne kadar bu davaya, bu partiye sırtını dönüp de iflah olan kimse görmedim" sözleri konuşmadaki en dikkat çekici nokta olmuştu.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi,  Erdoğan'ın bu sözlerini köşesine taşıyarak;  "Şimdiye kadar, Abdullah Gül konusunda en ufak bir imada dahi bulunmayan Erdoğan, ilk kez böyle bir konuşma yaptı. Bir anlamda meydan okudu" dedi.

Selvi'nin köşesinden konuyla ilgili kısım:

"Cumhurbaşkanı salona girince (Eski Başbakan Ahmet) Davutoğlu ile tokalaştı. Ama o fotoğraf karesinde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yoktu. Erdoğan, 16 Nisan sonrasında 'Hayır' cephesinin cumhurbaşkanı adayı ve yeni parti kurma çalışmaları yapıyor gibi spekülasyonlara konu olan Abdullah Gül'e ilk kez mesaj gönderdi. 'Bu ağır yükü çekemeyenleri, onları ademe mahkûm ediyor, değerlendirmesini milletimize bırakıyoruz' dedi. Sözlerinin devamı mıh gibiydi. 'Bugüne kadar bu davaya, bu partiye sırtını dönüp de iflah olan kimse görmedim.' Şimdiye kadar, Abdullah Gül konusunda en ufak bir imada dahi bulunmayan Erdoğan, ilk kez böyle bir konuşma yaptı. Bir anlamda meydan okudu." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Guardian: Erdoğan referandum sonrası gücü eline alıyor

SONRAKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 3 Mayıs 2017 Çarşamba

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...