02 Mayıs 2017 20:51

Kalın'dan Erdoğan-Putin görüşmesi açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya'ya yapacağı ziyaret hakkında açıklamada bulundu.

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Erdoğan-Putin görüşmesine ilişkin, "Cenevre ve Astana süreçlerinin takibi, Aralık ayında hayata geçirilen ateşkesin yaygınlaştırılması, ateşkes ihlallerinin son bulması, akan kanın durması, sivillere yardım ulaştırılması ve siyasi geçişin sağlanması için atılması gereken adımlar görüşülecektir" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya'ya yapacağı ziyaret hakkında açıklamada bulundu. Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetine icabetle Rusya'ya gittiğini belirten Kalın, "Ziyaret kapsamında ticaret hacminin ve karşılıklı yatırımların artırılması, turizmin geliştirilmesi, enerji işbirliğinin güçlendirilmesi başta olmak üzere ikili ilişkiler ele alınacaktır. İki lider, ayrıca terörle mücadele konusunu masaya yatıracaklardır. Suriye meselesiyle ilgili olarak da, Cenevre ve Astana süreçlerinin takibi, Aralık ayında hayata geçirilen ateşkesin yaygınlaştırılması, ateşkes ihlallerinin son bulması, akan kanın durması, sivillere yardım ulaştırılması ve siyasi geçişin sağlanması için atılması gereken adımlar görüşülecektir" ifadelerini kullandı. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan, Yıldırım ile 5 buçuk saat görüştü

SONRAKİ HABER

Suriye’de bir Rus asker hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa