02 Mayıs 2017 13:17

Doktordan hasta tutukluya: Soğuk su iyi gelir!

Tekirdağ Cezaevinde revirdeki doktorun, ateşi 41 dereceyi geçen tutuklu Bülent Özdemir’e  ‘Soğuk suyun altına girsin’ dediği ortaya çıktı. 

Paylaş

Türkiye cezaevlerinde OHAL ile birlikte hak ihlalleri artış gösterirken, hasta tutukluların durumu da bu hak ihlalleri ile birlikte her geçen gün kötüye gidiyor. Tekirdağ Cezaevinde bulunan hasta tutuklu Bülent Özdemir (40), son 2 ayda 21 kilo kaybetti. 16 yaşından beri sürekli serbest bırakılıp tutuklanan Özdemir, yüksek ateş şikayeti yaşıyor. Kardeşinin sağlık durumundan endişe duyduğunu belirten ağabey Cemal Özdemir, 2014 yılında serbest bırakılmasının ardından kardeşinin 2016 yılında tekrar tutuklandığını anlattı.

Özdemir, “Biz ailesi olarak 6 ay kardeşim ile görüşemedik. Görüş cezası verildi. Bundan bir buçuk ay önce kendisi ile görüştüğümüzde, sesi çok kötü geliyordu. Neyin var? diye sorduğumda ise, çok rahatsız olduğunu, düzenli spor yapmasına ve beslenmesine rağmen çok ciddi kilo kaybı yaşadığını belirtti. Yaklaşık 20 kilo kaybetmiş. Revire ya da doktora gidip gitmediğini sordum, dilekçeler verdiğini ama hiçbirine cevap alamadığını söyledi. Revirin kardeşime dönüşü ise, ‘Ateşi 41 derece, soğuk suyun altına girsin’ şeklinde” dedi.

Kardeşinin durumunun çok kötü olduğunu kaydeden Özdemir, avukatlarının devreye girmesi ile cezaevi yönetiminin Özdemir’i doktora sevk ettiğini söyledi. Özdemir, “Bir dünya test ve tektik yapılıyor; ama hâlâ daha o testlerin sonucu alınmış değil. Çünkü bir ay önce en son doktor kendisini gördü. En son 21 Nisan’da telefon ile görüştüğümüzde ise, durumunun daha da kötüye gittiğini, dayanamadığını, sesinin duyulması gerektiğini söyledi” dedi. Özdemir, konu hakkında suç duyurusunda da bulunacaklarını bildirdi. (İstanbul/DİHABER)
 
 

ÖNCEKİ HABER

Adile Kozay hakim karşısına çıkıyor

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu ve CHP'li 6 vekil hakkında fezleke hazırlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...