30 Haziran 2012 08:24

EMEP: Halklara özgürlük, inançlara eşitlik!

Emek Partisi Genel Merkezi tarafından yapılan açıklama ile 2 Temmuzda Silivri'de gerçekleşecek 'KCK' duruşması ve Sivas Katliamı’nın yıl dönümünde sessiz kalınmayacağı belirtildi.EMEP tarafından yapılan açıklamada dün Kürtleri İstiklal Mahkemelerinde yargılayarak, sürgüne ve hapse mahkum edenler, Sey

EMEP: Halklara özgürlük, inançlara eşitlik!
Paylaş

EMEP tarafından yapılan açıklamada dün Kürtleri İstiklal Mahkemelerinde yargılayarak, sürgüne ve hapse mahkum edenler, Seyit Rıza’yı, Şeyh Said’i ve onlarca Kürt ve Alevi’yi  idam edenlerin bugün Silivri’de özel yetkili mahkemeler eliyle Kürtleri yargılamaya devam ettiği belirtilerek, “Dün Dersim Katliamı’nda on binlerce insanı katleden, Alevileri Sivas Madımak’ta yakarak öldüren ve katiller hakkında “takipsizlik kararı” verenlerin zihniyeti ile, bugün binlerce Kürt siyasetçiyi ve Kürtlerle dayanışma içindeki aydını ve akademisyeni uyduruk gerekçelerle hapse atan, yargılayan ve zindanlarda çürütmeye terk edenler arasında bir fark bulunmuyor” denildi.

“İleri demokrasi” söylemine rağmen, Kürt halkına karşı on yıllardır süren ayrımcı, inkar ve asimilasyon politikalarında esasa ilişkin bir ilerleme bulunmadığına dikkat çekilen açıklamada, “Irkçı ve tekçi söylem ve uygulamalar AKP iktidarınca da sürdürülüyor. Kürt sorunundan kaynaklı askeri ve siyasi operasyonlar devam ediyor. Kürt ve Türk gençlerinin kanı üzerinden süren politika bugün AKP tarafından sürdürülüyor. 70-80 yıl önce Kürtlere ve Alevi halkımıza ne reva görülüyorsa, bu günkü AKP iktidarınca da yapılmakta olan odur. Ne yazık ki, onca söyleme, atılan nutuklara, “Açılım” politikalarına rağmen, Kürt sorununun barışçı, eşit haklara dayalı, demokratik çözümü yolunda bir mesafe alınmamaktadır” diye belirtildi.
Tarihi tesadüfün, devleti ve AKP hükümetini bir kez daha sanık sandalyesine oturttuğu belirtilen açıklamada, “İnsan aklı ve vicdanı ne Madımak Katliamı’nı “zaman aşımı” adı altında katilleri aklayanları, ne de Kürt halkına yapılanları unutacaktır. 2 Temmuz tarihi bir kez daha Kürtler ve Alevilerin tarihte yaşadığı katliamları hatırlatarak, egemenlerin kirli yüzünü açığa çıkarmıştır” denildi.

AKP Hükümeti tarafından TMK kapsamında “KCK Operasyonu” adıyla 3 yıldan bu yana hız kesmeden sürdürülen siyasi operasyonun 196 tutuklusunun 2 Temmuzda Silivri’de özel yetkili mahkemeye çıkarılacağı hatırlatılan açıklamada, “Kürtçe savunma yapmaları yasaklanan, yıllardır cezaevlerinde tutulan Kürt milletvekilleri, belediye başkanları, BDP yönetici ve üyeleri, gazeteciler, hukukçular, aydınlar sadece Kürt halkının eşitlik ve özgürlük taleplerini dile getirdikleri ve bunun mücadelesini verdikleri için yargılanmaktadır. Kürt sorununun çözümü için ilk elden yapılması gereken, “KCK Operasyonu” adı altında yapılan siyasi kırıma son vermek, tüm tutukluların serbest bırakılmasıdır.  Türkiye’nin her dilden, her inançtan ve kültürden halkına çağrımız, Kürt halkıyla dayanışmayı yükseltmesi, barış, eşitlik ve kardeşlik için 2 Temmuzda Sivas’ta yapılacak anmaya ve Silivri’de görülecek olan duruşmaya katılmasıdır” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tuğluk: Devlet müzakerelere başlamalıdır

SONRAKİ HABER

Şeyh Said ve arkadaşları Elazığ’da anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa