30 Haziran 2012 08:15

Tuğluk: Devlet müzakerelere başlamalıdır

DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebi ile 14 Temmuzda Diyarbakır'da düzenlenecek mitinge dikkat çekerek, "Gerçek çözüm isteniyorsa birinci muhatap Öcalan ve özgürlük mücadelesi yürütücüleridir. Muhatap bellidir. Nettir. Devlet

Tuğluk: Devlet müzakerelere başlamalıdır
Paylaş


BDP Kadın Meclisi, 14 Temmuzda "Öcalan'a Özgürlük" şiarıyla gerçekleştirilecek mitingin hazırlıklarına ilişkin Sümerpark Cep Sineması'nda toplantı düzenledi. Toplantıya, DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt ile çok sayıda kurum temsilcisi kadının katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Van Milletvekili Aysel Tuğluk, son süreçte devletin yaklaşımının imha ve inkâr amaçlı olduğunu belirterek çözüme dahi bu şekilde bakıldığına dikkat çekti. Tarihi bir süreçten geçildiğini hatırlatan Tuğluk, "Son süreç mutlaka başarıyla son bulacak. Roboski'de idik. Oradaki kadınların onurlu ve cesaretli duruşu beni çok heyecanlandırdı. Kadının iradeleştiğini görmek gurur vericiydi. Kadınlar olarak hem ulusal özgürlük mücadelesi hem de kimlik mücadelesi veriyoruz. İşimiz kolay değil ama kadınlar mücadelemizde öncü güçtür" dedi.

'GERÇEK ÇÖZÜM İSTENİYORSA MUHATAP ÖCALAN'DIR'

Hükümetin imha üzerinden bir savaş stratejisi geliştirdiğini yenileyen Tuğluk, bu bağlamda kadınlara tarihi bir görev düştüğünü dile getirdi. 14 Temmuzda düzenlenecek mitingin AKP hükümetine bir cevap olması gerektiğine vurgu yapan Tuğluk, "Bu miting ile 'statüsüzlüğü, kimliksizliği reddediyoruz' diyeceğiz. Gerçek çözüm isteniyorsa birinci muhatap Öcalan ve özgürlük mücadelesi yürütücüleridir. Muhatap bellidir. Nettir. Devlet bu iradeye saygı göstermeli ve oturup müzakerelere başlamalıdır" dedi.

'KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ KÜRT HALKINA BAĞLIDIR

Tuğluk'un ardından konuşan BDP İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, PKK Lideri Abdullah Öcalan ile 1 yıla yakın süredir görüşme yapılmadığını hatırlatarak, tecridin 1999 yılında başladığını ifade etti. 14 Temmuzda yapılacak mitingin tecridin kaldırılmasına yönelik değil özgürlük mitingi olacağını söyleyen Zümrüt, "Kürt özgürlük mücadelesini öncü gücü kadınlardır. Eğer hayatın yarısı kadınlar diyorsak miting alanının yarısını kadınlar doldurmalı. Bu mitinge Türkiye ve dünya gündemini değiştirecek şekilde hazırlanmalıdır. Herkesin alana gelmesi için çabalamalıyız. Bu tarihi bir miting olacak çünkü sürece yön verecek. Kürt sorunun çözümü Kürt halkına bağlıdır. Çözümü direnişimiz ile getireceğiz. Bu miting ile irademizi ortaya koyacağız ve bu bağlamda kadınlar olarak çalışmalarımızı yürüteceğiz" diye konuştu. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Sivas anmasına polis engeli

SONRAKİ HABER

EMEP: Halklara özgürlük, inançlara eşitlik!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa