02 Mayıs 2017 09:50

Muş'ta 1 Mayıs kutlamasında kamudan ihraçlara vurgu yapıldı

KESK Muş Şubeler Platformu üyeleri, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla bir araya gelerek basın açıklaması yaptılar.

Paylaş

Muş Belediye Meydanında bir araya gelen KESK üyeleri, ‘direne direne kazanacağız’ ve ‘yaşasın 1 Mayıs’ sloganları attı. Kürtçe ve Türkçe ‘Yaşasın 1 Mayıs’ pankartının açıldığı alanda KESK Dönem Sözcüsü İlyas Aslan, “sömürüye, güvencesizliğe, yoksulluğa, yolsuzluğa ve savaşa hayır demek için alanlardayız” dedi.
Dünyada ve Türkiye’de milyonlarca işçi-emekçinin ve ezilen halkların 2017 1 Mayısına adeta 3. Dünya savaşı koşullarında, çalışma ve yaşam şartlarının giderek ağırlaştığı, işsizliğin, güvencesizliğin normalleştirilmeye çalışıldığı koşullarda girdiğini ifade eden Aslan, sözlerini, şöyle sürdürdü: “Sermayenin hanesine daha fazla sömürü ve kar yazan emperyalist-kapitalist sistem, emekçi sınıflar ve ezilen halklar için daha çok yoksulluğa, işsizliğe, açlığa, savaşa ve ölüme neden oluyor. Ülkemizde de OHAL ve KHK’lar rejiminin süreklileştirilerek kurumsallaştırılmaya çalışıldığı,  iş güvencemiz ve kıdem tazminatının ortadan kaldırılmak istendiği, istihdam bürolarıyla modern kölelik koşullarının dayatıldığı, kadına yönelik şiddetin normalleştirilmeye çalışıldığı, Kürt sorununda çözümsüzlüğü derinleştirecek politikaların tırmandırıldığı, Milletvekillerinin, Belediye Eşbaşkanlarının ve binlerce siyasetçinin, basın emekçisinin, akademisyenin, Sendikacının, aydının, tutuklandığı ve yine yüz binden fazla emekçinin kamudan ihraç edildiği koşullarda 2017’nin 1 Mayısı'na giriyoruz.”

'ON BİNLERCE KAMU EMEKÇİSİ HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI, İHRAÇ EDİLDİ, AÇIĞA ALINDI'

1 Mayıs’a vesile olan 1886 yılında gerçekleştirilen grevin üzerinden tam 130 yıl geçtiğini kaydeden Aslan, “O günden bu yana işçi sınıfı, ezilenler her türlü bedeli ödeyerek grev hakkını uluslararası sözleşmelerle güvenceye aldılar. Ancak ülkemizde sadece son üç yılda gerçekleştirdiğimiz grevler nedeniyle on binlerce kamu emekçisi hakkında soruşturma açıldı, cezalar verildi, ihraç ve açığa almalarda gerekçe haline getirildi" dedi.
Basın açıklamasından sonra konuşan KESK Dönem Sözcüsü İlyas Aslan, OHAL kapsamında yayınlanan KHK'lerle Muş’ta açığa alınan ve ihraç edilenlere yönelik açıklama yaptı. (www.gunaydinmus.com)

ÖNCEKİ HABER

Sakarya’da 1 Mayıs: İşçinin emeğini yok saydılar

SONRAKİ HABER

Aliağa Belediyesinin MHP’li başkanı gazeteciyi tehdit etti  

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...