01 Mayıs 2017 13:19

Bilecik’te 1 Mayıs alanını bin kişi doldurdu

Bilecik'te bine yakın kişi, belediye çay bahçesi önünde toplanarak, Cumhuriyet Meydanı’na ellerinde flamalar ve dövizlerle yürüdü.

Paylaş

1 Mayıs Bilecik’te, DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası ve Cam Keramik-İş üyesi işçilere, Eğitim-İş Sendikası, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Halk Partisi, Vatan Partisi, Demokrat Parti üyelerinin katılımıyla kutlandı.

Bine yakın kişi belediye çay bahçesi önünde toplanarak, Cumhuriyet Meydanı’na ellerinde flamalar ve dövizler ile yürüyüş gerçekleştirdi. İşçi ve emekçiler sık sık “Kurtuluş yok, tek başına, ya hep beraber, ya hiçbirimiz”, “Her yer Taksim, her yer direniş”, “İnadına sendika inadına DİSK” sloganları attı.

KIDEMİ TASFİYE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR

1 Mayıslarda katledilenler anısına saygı duruşunun ardından istiklal marşı okundu. Ardından burada konuşan Birleşik Metal-İş Örgütlenme Daire Başkanı Hami Baltacı, “Sonuçlan kamuoyunda hala tartışılmaya devam eden bir referandum yaşadık. Referandum sonrası işverenler, siyasi iktidardan daha fazlasını talep etmeye başladı bile. Bugüne kadar biz işçilerin haklarını yeterince tırpanlamamışlar gibi, yeterince bizim kazançlarımızdan kaynak yaratmamışlar gibi daha fazlasını istiyorlar. Kıdem tazminatlarımızdan elinizi artık çekin. Kıdem tazminatını tasfiye etmenize biz işçiler asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.(Bilecik/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Uşak’ta 1 Mayıs kutlaması

SONRAKİ HABER

Define avcıları Selçuklu Mezarlığını tahrip ediyor 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...