01 Mayıs 2017 11:12

Kars'ta 1 Mayıs yürüyüşle kutlandı

Kars'ta 1 Mayıs, 'Biji Yek Gulan', 'Yaşasın 1 Mayıs', 'Yaşasın halkların kardeşliği' sloganlarının atıldığı yürüyüşle kutlandı.

Paylaş

Kars’ta 1 Mayıs, Cumhuriyet Caddesi'nde kutlandı. Eğitim Sen Kars Şubesi önünde toplanan kitle, kortej halinde Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. “Biji Yek Gulan, "Yaşasın 1 Mayıs”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” ve “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganlarının atıldığı etkinlikte, “Emekçilerin birlik ve dayanışma günü 1 Mayıs kutlu olsun” ile “Mutlaka kazanacağız” pankartları taşındı.

Eğitim Sen Kars Şube Başkanı Çetin Koçyiğit, emekçilerin her yıl 1 Mayıs'ı sermaye cephesine karşı birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak kutladığını söyledi. HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman ise, sadece Kars’ta değil bütün kentlerde ve dünyada emekçilerin, tarihten gelen güçleri ile meydanlarda ve dayanışma içerisinde özürlük, iş güvencesi ile onur mücadelesi verdiğini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından etkinlik davul zurna eşliğinde çekilen halaylar ve Kafkas oyunları ile sona erdi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Eylemlerin yasaklandığı Hakkari'de 1 Mayıs, salonda kutlandı

SONRAKİ HABER

Fikri Sağlar, Akşam'a konuştu: Kılıçdaroğlu tek adam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...