30 Haziran 2012 07:28

HDK Samsun'da direnişçi işçileri ziyaret etti

Sendikalaştıkları için işten atılan Türk Metal Sendikası üyesi Eti Bakır işçileri Samsun Halkların Demokratik Kongresi bileşenleri destek ziyaretinde bulundu.Sendikalaştıkları için işten atılan 17 işçinin işletmenin önünde sürdürdüğü direnişi ziyaret eden HDK bileşenleri, “Bakır işçisi ya

HDK Samsun'da direnişçi işçileri ziyaret etti
Paylaş

Sendikalaştıkları için işten atılan Türk Metal Sendikası üyesi Eti Bakır işçileri Samsun Halkların Demokratik Kongresi bileşenleri destek ziyaretinde bulundu.

Sendikalaştıkları için işten atılan 17 işçinin işletmenin önünde sürdürdüğü direnişi ziyaret eden HDK bileşenleri, “Bakır işçisi yalnız değildir”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”  sloganları attı.

HDK üyeleri adına açıklamada bulunan Sait Kocaman, “Anayasal bir hak olan sendikaya üye olma hakkını kullandıkları için ülkenin dört bir yanında işçiler  patronlar tarafından işten atılmaktadır. Başbakanın iki sendika sözüne karşılık sendika diyen işçi kendisini kapı dışında bulmaktadır. Yaklaşık iki haftadır devam eden işe geri dönüş direnişinizi başarıya ulaştırmanın yolu içeride çalışan işçileri evlerinde ziyaret ederek bugün sizin başınıza gelen durumun yarın kendilerine de geleceğini anlatmanız gerekir” diye konuştu.

Kocaman, HDK’nın Samsun bileşenleri olarak bu mücadelenin başarıya ulaşması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Sendika temsilcisi Orhan Demir de “Bölgemizde özel işyerlerinde örgütlü bir işyeri bulunmadığı için buradaki mücadele büyük önem kazanmaktadır. Burada kazanılan başarı diğer işçilere de cesaret verecektir” dedi. (Samsun/ EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sanatçı Serhado gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

DİSK’in kampanyası Aliağa’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...