New York'taki 1 Mayıs eylemlerinde 14 gözaltı 

ABD'nin New York kentindeki 1 Mayıs eylemlerinde JP Morgan ve Wells Fargo bankalarının girişlerini engelleyen 14 kişi gözaltına alındı.

01 Mayıs 2017 22:43
Paylaş

ABD'nin New York kentindeki 1 Mayıs eylemlerinde, JP Morgan ve Wells Fargo bankalarının girişlerini engelleyen göstericilere polisin müdahale etmesi sonucu 14 kişi gözaltına alındı.

Sputnik’in haberine göre, ABD'deki 1 Mayıs eylemlerine, ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik eleştiriler damga vurdu. Trump yönetiminin göçmenlik yasaları ve sağlık politikaları gibi konularda attığı adımlar, 1 Mayıs protestolarının gündemindeydi.

JP Morgan ve Wells Fargo bankalarının girişlerine barikat kuran göstericilere polisin müdahale etmesi sonucu 14 kişi gözaltına alındı.

New York'ta bir araya gelen protestocular, "Sizin karlarınız, bizim acılarımız" yazılı dövizler taşıyarak, ABD yönetiminin göçmenlere yönelik tutumunu protesto etti.

WASHINGTON'DA EYLEM VARDI

Washington'daki Malcolm X Parkı'ndan Freedom Plaza'ya kadar ellerinde pankartlarla yürüyen göstericiler, işçi haklarına vurgu yaptı.

Bin civarında göstericinin katıldığı yürüyüş esnasında ağırlıklı olarak Trump'ın yasa dışı göçmenlerin ülkeden gönderilmesiyle ilgili politikalarını eleştiren sloganlar atıldı. (DIŞ HABERLER)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Başsavcı, Zarrab’ı avukatları hakkında uyaracak 

SONRAKİ HABER

Hamas'tan 1967 sınırlarıyla Filistin devletine destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...