31 Mart 2011 13:40

Bu buluşa üzülünür mü sevinilir mi?

KONYA’da iki lise öğrencisi biber gazına alternatif oluşturabilecek soğandan göz yaşartıcı gaz üretti. Öğrenciler, gazın aynı zamanda gözün kornea tabakasını temizleme özelliğine de sahip olduğunu söyledi.Konya Adil Karaağaç Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, Salih Şahin ve Mevlüt Dülgeroğ

Bu buluşa üzülünür mü sevinilir mi?
Paylaş

KONYA’da iki lise öğrencisi biber gazına alternatif oluşturabilecek soğandan göz yaşartıcı gaz üretti. Öğrenciler, gazın aynı zamanda gözün kornea tabakasını temizleme özelliğine de sahip olduğunu söyledi.

Konya Adil Karaağaç Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, Salih Şahin ve Mevlüt Dülgeroğlu, polisin kullandığı biber gazının insan sağlığına zararlı olduğunu belirttiler. Soğanın içindeki uçucu alinaz enzimi bulunduğunu anlatan öğrenciler, “Yüzde 5’lik tuzlu su çözeltisi içinde soğanı keserek alinaz enziminin tutulmasını sağladık. Daha sonra bunu sprey kutusunda topladık. Alinaz enzimi korneanın üzerindeki sinirleri harekete geçirerek gözlerin yaşarmasını sağlıyor. Aynı zamanda da korneayı temizliyor” diye konuştular. Öğrenciler gazın etkisini 5 dakika sürdüğünü ifade ettiler. (ANTALYA)

ÖNCEKİ HABER

Nimet Çubukçu’ya sorular

SONRAKİ HABER

YÖK, Eğitim-Sen ve ÖÜD’yi STK’dan saymıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...