30 Haziran 2012 07:37

Cemevine çirkin saldırı

Tarsus’a bağlı Yenice beldesinde bulunan Sıdkı Baba Cemevinin duvarına Alevilere yönelik hakaretler yazılırken, anlamı bilinmeyen işaretler konuldu. Saldırının kim ya da kimler tarafından yapıldığı belirlenemedi.Geçtiğimiz aylarda Adıyaman, Erzincan, İzmir, Gaziantep ve Aydın’ın Didim ilçesinde Alevi vatandaşların yaşadıkları evleri

Cemevine çirkin saldırı
Paylaş
Burak Şefkat

Geçtiğimiz aylarda Adıyaman, Erzincan, İzmir, Gaziantep ve Aydın’ın Didim ilçesinde Alevi vatandaşların yaşadıkları evlerin ve işyerlerinin işaretlenmesinin ardından bu kez yapılan saldırıların hedefinde Yenice’deki Sıdkı Baba Cemevi vardı.

Olayı yapan kişi ya da kişilerin bir an önce bulunmasını isteyen Sıdkı Baba Cemevi çalışanı Dursun Taş isimli kadın, “Yenice, Alevi yurttaşlarımızın yoğun olarak yaşadıkları bir yer. Cemevimizde, 15 günde bir cem töreni yapılıyor. Çevredeki vatandaşlarımız, cemevinin yan duvarında Alevilere yönelik küfürlü yazının yazıldığını söylediler. Baktığımda şok oldum ve çok üzüldüm. Bu durum, ben ve benim gibi insanları derinden yaraladı. Geçtiğimiz aylarda da Türkiye’nin değişik illerinde Alevi insanlarımızın işyerleri ve evlerine yönelik bu tür saldırılar yaşanmıştı. Bu durumu kınıyor ve yapan kişi ya da kişilerin bir an önce yakalanmalarını istiyorum” dedi.

Dersim kökenli olup Yenice’de yaşayan Ali Durna cemevinin eski yöneticilerinden olduğunu  yapılan saldırının Alevilere yönelik olduğunu belirterek “Bu çirkin saldırıyı yapanlara sesleniyorum, yaptığınız eylem yanlış ve kirlidir. Biz bu ülkede tüm inançların özgür bir şekilde yaşamasından , barış ve kardeşlikten yanayız. Bu ülke hepimizin ve biz birlikte yaşayacağız” dedi.

Yeniceli vatandaşların olaya tepki koymak amacıyla önümüzdeki günlerde eylem yapıp, basın açıklamasında bulunacakları öğrenildi. (Tarsus/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Vekiller uyuyarak yasa çıkarıyor

SONRAKİ HABER

Sanatçı Serhado gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...