01 Mayıs 2017 14:15

Çorlu 1 Mayıs'ında KHK'lere ve ihraçlara tepki

Çorlu'da yüzlerce işçi ve emekçinin katıldığı 1 Mayıs kutlamasında KHK'lere ve ihraçlara tepki öne çıktı.

Paylaş

Çorlu’da 1 Mayıs yüzlerce işçi ve emekçinin katılımıyla kutlandı. Saat 14.00’da Eski İtfaiye Parkında toplanan işçi ve emekçiler kortejler oluşturarak Atatürk Meydanı'na yürüdü. Türk-İş’e bağlı Belediye-İş ve Harb-İş sendikası ile birlikte Eğitim Sen ve Eğitim-İş kutlamaya yoğun katılım gösterdi. DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası Çorlu Şubesi, Çorlu'da düzenlenen 1 Mayıs’a katılmadı. Umut Sen, Dev-Tekstil, Batis, Emekli Sen de oluşturdukları kortejlerle yürüyüşe katıldı. Siyasi partilerden HDP, EMEP, Haziran Hareketi ve CHP’de katılım gösterdi.

Belediye-İş ve Harb-İş sendikalarının kortejlerinde kıdem tazminatının fona devrine karşı sloganlar atılırken özellikle Eğitim Sen kortejinden KHK ile ihraçlara yönelik tepkiler öne çıktı.

Toplanma ve alana giriş sırasında pankart sopaları nedeniyle polis gerginlik yarattı. Kısa süreli gerginlik sırasında bir kişi göz altına alındı. Bütün kortejlerin alana girmesiyle miting başlatıldı. Mitingde yapılan konuşmalarda başta kıdem tazminatına yönelik saldırılara ve taşeronun yaygınlaştırılmasına tepki gösterildi, mücadele çağrısı yapıldı. (Çorlu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Düzce'de 1 Mayıs halaylarla kutlandı

SONRAKİ HABER

Van'da 1 Mayıs: OHAL ve KHK’ler iptal edilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...