01 Mayıs 2017 09:33

Hak-İş'in 1 Mayıs'ı Bakan'ın kürsüsü oldu

Hak-İş Erzurum'daki 1 Mayıs'ı Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın kürsüsü oldu.

Paylaş

Hak-İş Konfederasyonu, bu yılki 1 Mayıs'ı Erzurum'da yaptı. 1 Mayıs Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın kürsüsü oldu. 

Türkiye'nin değişik illerinden Erzurum'a gelen Hak-İş üyeleri saat 08.30'da merkez Yakutiye Kent Meydanı'nda toplandı. Buradan 1 Mayıs kutlamalarının yapılacağı Gar Meydanı'na kadar yürüyen Hak-İş üyelerine AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Mustafa Ilıcalı, MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Muammer Yaylalı, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Baro Başkanı Talat Göğebakan da eşlik etti. 

Gar Meydanındaki törenlere uçakla Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AKP Milletvekilleri Zehra Taşkensilioğlu ve Orhan Deligöz ile birlikte katıldı. Meydandaki törende saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın ardından Kuran-ı Kerim okundu ve Büyükşehir Belediyesine ait Mehteran Bölüğü'nü gösteri yaptı.

TAŞERONA KADRO MESAJI ALINDI

Törende konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlıkta yapılanlar ve yapılacak olanları anlattktan sonra, "Sizler elinizin emeğiyle, alnınız teriyle, çoluk çocuğunuzun ailenizin helal nafakasını kazanırken, bu ülkenin ne zaman ihtiyacı oldusa her zaman doğrunun yanında durdunuz. Her zaman dimdik bir şekilde hakkın adaletin yanında durdunuz. Burada sizlerin ortaya koyduğu bütün pankartları gördüm. Taşerona kadro diyorsunuz. Mesajlarınız alınmıştır. Bugün Bakanlar Kurulumuz var. Erzurum'dan aldığım mesajı akşam Bakanlar Kurulumuza, Başbakanımıza götüreceğim" dedi.

Bakanın ardından kürsüye gelen Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan şöyle konuştu:

"Bu ülkenin çalışanları, üretenleri, emeğiyle geçinenleri olarak pek çok sorunumuz var. HAK-İŞ olarak, buradan, bu meydandan haykırıyoruz, sesimizin duyulmasını istiyoruz. Taşeron işçilere kamuda işçi kadrosu istiyoruz. Özel sözleşmeli personel çözümünü asla kabul etmedik. Bundan sonra da etmeyeceğiz. Taşeron işçilerin taleplerini duyun, anlayın ve gereğini yapın diyoruz. Geçici ve mevsimlik işçilerin sorunları acilen çözülsün istiyoruz. Emeğin ve emekçilerin önündeki bütün engellerin kalkmasını, örgütlenmenin önünün bir an önce açılmasını istiyoruz. Bu kutlu meydandan, Erzurum'dan sesleniyoruz. Bizim derdimiz var. Onun için alanlardayız. Kıdem tazminatı sorunumuz var. Taşeron işçilerin, geçici ve mevsimlik işçilerin sorunları var. Kadınların, gençlerin, çocukların, emeklilerin ve işsizlerin sorunları var. Örgütlenme sorunumuz var. Canımızı yakan iş kazaları var. Onun için alanlardayız, onun için Erzurum'dayız, tüm Türkiye'deyiz. Erzurum'dan bir kez daha haykırıyoruz. Bu meydana kulak verin. Taşeron işçilerin, geçici, mevsimlik işçilerin haklı taleplerinin gereğini yapın. Kamuya kadrolu işçi alımının yeniden başlatılmasını istiyoruz. Ülkemizdeki işsizliğin ve yoksulluğun son bulması için, insan onuruna yaraşan iş ve ücret talebi için alanlardayız. Angaryaya dönüşen fazla çalışmalara çocuk işçiliğine karşı olduğumuz için alanlardayız. Daha iyi bir sosyal güvenlik sistemi, eğitim hakkı ve fırsat eşitliği için buradayız. Güvencesiz çalışmayı, kuralsızlığı körükleyen, kayıt dışı istihdamı kabul etmediğimiz için alanlardayız. Gelir adaletsizliğinin son bulması için, sosyal koruma ve sosyal devlet için alanlardayız." 

Yapılan konuşmaların ardından sendikacılar alandekilere kırmızı karanfiller atıp, güvercinler uçurdu. (ERZURUM)

ÖNCEKİ HABER

Didim’de 1 Mayıs coşkusu

SONRAKİ HABER

Adıyaman'da 1 Mayıs coşkuyla kutlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...