29 Haziran 2012 16:45

Sivas Davasında ‘kırmızı bülten çelişkisi’

SİVAS’ta, 2 Temmuz 1993’te Madımak Katliamı sonucu 35 kişinin ölümüne ilişkin, 3 firari sanık Murat Sonkur, Eren Ceylan ve Murat Karataş’ın duruşması 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya katılan ve müdahil olan Sivas Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin avukatlarından Şenal Sarıhan, ‘kırmızı bül

Sivas Davasında ‘kırmızı bülten çelişkisi’
Paylaş

SİVAS’ta, 2 Temmuz 1993’te Madımak Katliamı sonucu 35 kişinin ölümüne ilişkin, 3 firari sanık Murat Sonkur, Eren Ceylan ve Murat Karataş’ın duruşması 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya katılan ve müdahil olan Sivas Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin avukatlarından Şenal Sarıhan, ‘kırmızı bültenle’ arandığı iddia edilen sanıkların ‘Sıkı bir araştırmayla bir an önce yakalanmasını’ talep etti. Sarıhan’ın duruşmada Adalet Bakanı Ergin’in bir basın açıklamasında ifade ettiği ‘ sanıklar kırımızı bültenle aranıyor’ sözlerini hatırlatması üzerine hakimin, böyle bir bültenin bulunmadığını söylemesi dikkat çekti.

SİVAS İÇİN ADALET ARAYIŞI BİTMİYOR

Sivas’ta, ‘Pir Sultan Abdal Kültür Şenlikleri’ kapsamında Madımak Otelinde bulunan 33 kişi ve 2 otel emekçisinin katledilmesinin ardından açılan Sivas davasının bulunmayan sanıkları için yürütülen davası ‘zaman aşımı’ kararıyla düşürülmüştü.
Zaman aşımı tepki toplarken, Sivas sanıklarından Murat Sonkur, Eren Ceylan ve Murat Karataş için ayrı bir davanın da devam ettiği ortaya çıkmıştı. Önceki davanın zaman aşımından düşürülmesinin ardından, Sivas’ta yaşamını yitirenlerin yakınları ve Sivas avukatları bu davaya müdahil oldu. Aileler, “Katliamla yakınlarımızı yakanlar, zaman aşımı kararıyla, yürek ve vicdanlarımızı yakmaya devam etti. Bu davada da adalet arayışımız sürecek” dediler.

MAHKEME: BÖYLE BİR BÜLTEN YOK

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Sivas’ta yaşamını yitirenlerin aileleri katıldı. Ailelerin avukatlarından Şenal Sarıhan duruşmada,  ‘kırmızı bültenle’ arandığı iddia edilen sanıkların ‘Sıkı bir araştırmayla bir an önce yakalanmasını’ talep etti. Duruşmada, Sarıhan’ın Bakan Ergin’in sanıklar için ‘Kırmızı Bültenle’ arandığı ifadelerini bir basın açıklamasında kullandığını hatırlattı ve aranıp aranmadıklarını sordu. Duruşma hakiminin ise böyle bir bültenin olmadığını söylemesi dikkat çekti.

DURUŞMA 28 EYLÜLE ERTELENDİ

Duruşma, sanıklar hakkında başka dava bulunup bulunmadığının ve ‘Kırmızı Bülten’ düzenlenip düzenlenmediğinin Adalet Bakanlığından sorulması ve Sanık Karataş hakkında yakalama emrinin infazı ve sanığın yurt dışında bulunup bulunmadığının araştırılması için müzekkere yazılması kararlarıyla 28 Eylül 2012 tarihine ertelendi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Veliler dönüşüme karşı eylemde

SONRAKİ HABER

Müsteşar’dan ‘Yukarıda böyle mi konuştuk’ tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...