30 Nisan 2017 20:23

Le Pen seçilirse Fransa'da eşcinsel evlilik yasası kalkacak

Aşırı sağcı Ulusal Parti Yöneticisi Marechal Le Pen, Marine Le Pen cumhurbaşkanı olursa eşcinsel evliliğe izin veren yasanın kaldırılacağını söyledi.

Paylaş

Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi'nin yöneticilerinden Marion Marechal Le Pen, Marine Le Pen'in cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda eşcinsel evliliğe izin veren yasayı yürürlükten kaldıracağını söyledi. 

Sputnik'te yer alan habere göre, BFM Televizyon kanalında soruları yanıtlayan Marechal Le Pen, Sosyalist Parti hükümeti tarafından 17 Mayıs 2013'te kamulaştırılan yasayı Marine Le Pen seçilir seçilmez iptal edeceklerini duyurdu. Marechal Le Pen, bu konunun öncelikleri olmadığını ancak bu konu hakkında çalışma yapacaklarını ifade etti.

Eşcinsel evlilik konusu cumhurbaşkanı seçimleri kampanyası döneminde zaman zaman gündeme gelmişti. 

BAŞKAN YARDIMCISI EŞCİNSEL OLDUĞUNU AÇIKLADI

Diğer taraftan Ulusal Cephe'nin başkan yardımcılarından Florian Philippot, eşcinsel olduğunu daha önce açıklamıştı. Fransa'da 23 Nisan'da düzenlenen ve 11 adayın yarıştığı cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda salt çoğunluk sağlanamamış, oyların yüzde 24,01'ini alan Yürüyüş Hareketi Lideri Emmanuel Macron ve yüzde 21,30'unu alan aşırı sağcı Marine Le Pen, ikinci turda yarışmaya hak kazanmıştı.

Son kamuoyu yoklamalarında önde görünen Macron, merkez sağ ve merkez soldan ikinci tur için önemli oranda destek alırken, Le Pen'e verilen destek zayıf kalmıştı. Marine Le Pen ve Emmanuel Macron arasında 7 Mayıs'ta yapılacak seçimin ikinci turunda en çok oyu alan aday, Fransa'nın yeni cumhurbaşkanı olacak. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Merkel'den çağrı: Yemen'deki bombardımanlar durdurulsun

SONRAKİ HABER

‘Kamu görevlileri hakkındaki suç duyurusu işleme konulmalı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...