30 Nisan 2017 15:27

'Hayırı taçlandırmak için 1 Mayıs'ta alanlara'

Ankara Keçiören'de 1 Mayıs'a çağrı: Hayırla biriktirdiğimiz rüzgarı taçlandırmak için 1 Mayıs'ta alanlarda olalım.

Paylaş

Ankara'nın Keçiören ilçesinde emek ve demokrasi güçleri 1 Mayıs'ı erken kutladı. Yunus Emre Direniş Parkı'nda gerçekleşen kutlama sonrasında basın açıklamasın yapan Eğitim Sen 3 Nolu Şube Başkanı Fevzi Yılmaz, “Hayırla biriktirdiğimiz rüzgarı taçlandırmak için 1 Mayıs'ta alanlarda olalım” dedi. 

Ankara'nın Keçiören ilçesinde 1 Mayıs kutlaması erken karşılandı. Yunus Emre Direniş Parkı'nda bir araya gelen emek ve demokrasi güçleri, burada 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutladı. Kutlamada,  sık sık “Baskıya sömürüye karşı yaşasın 1 Mayıs” sloganı attı.  Burada kitle adına basın açıklaması yapan Eğitim- Sen 3 Nolu Şube Başkanı Fevzi Yılmaz, anayasa referandumundan çıkan “hayır” oyunun oranına vurgu yaparak, “Hayırı büyütmek için 1 Mayıs'ta alanlara gidiyoruz. İhraçlara, kıdem tazminatının gasbına, ifade ve basın özgürlüğüne yönelik baskılara karşı 1 Mayıs'ta alanlarda olacağız” dedi. Ülkede artan işsizlik ve bazı tüketim ürünlerine gelen zamlara da değinen Yılmaz, “Tüme emekçi kesimi yoksullaşmakta ve çaresizliğin içerisine itilmektedir. Sömürünün en ağır biçimi ise kadın ve çocuklar üzerinde devam ediyor. Sahipsiz bırakılan esnaf ve köylü ise iflas ediyor. Ülke tarihin en büyük seçim harcamasının faturasını emekçilere kesmeye çalışıyorlar” diye konuştu. 

Kürt halkına yönelik baskılara ve Ortadoğu'da süren savaşlara da dikkat çeken Yılmaz, Türkiye için çizdiği bu kara tablodan çıkmak için kurtuluşun yolunun emekçilerin elinde olduğunu söyledi. Yılmaz, Keçiören sakinlerini 1 Mayıs'a çağırarak, “Hayırla biriktirdiğimiz rüzgarı taçlandırmak için 1 Mayıs'ta alanlarda olalım” dedi.  Yılmaz'ın açıklamasının ardından emek ve demokrasi güçleri Keçiören sakinlerine 1 Mayıs bildirisi dağıttı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Karikatüristler 1 Mayıs’ı çizdi

SONRAKİ HABER

Gündoğdu’da Moğollar konseri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...