30 Nisan 2017 13:25

ABD 2 yıl sonra yeniden Afganistan'a üs kurdu

2014'te bütün askerlerini Afganistan'dan geri çeken ABD, Afganistan'ın Helmand vilayetine 300 kişilik yeni bir askeri üs kurdu.

Paylaş

ABD Afganistan’dan NATO birliklerinin çekilmesinden 2 yıl sonra ülkenin güneyindeki Helmand vilayetine 300 kişilik üs kurdu. Üsteki askerlerin Afgan ordusuna eğitim, terörle mücadele ve Taliban operasyonlarına destek amacı ile bölgede konuşlandırıldığı ileri sürüldü. 

ABD 2 yıl önce birliklerini çektiği ülkenin güneyindeki Helmand vilayetine Amerikan Deniz Piyadelerinden oluşan (US MARİNE) 300 kişilik yeni bir üs kurarak geri döndü.

ABD’nin 11 Eylül saldırıları ardından ilk askeri birlik gönderdiği ve 2014’te çekildiği Taliban’ın en güçlü olduğu Helmand vilayetinde, son dönemde Afgan güçlerinin büyük kayıplar vermesi ve Taliban’ın kırsalda hakimiyetinin artması ardından ABD bölgede yeniden üs kurma kararı aldı. Üsteki askerler dün törenle görevlerine başladı.

300 Amerikan Deniz Piyadesinden oluşan görev gücünün öncelikli görevi Helmad’daki Afgan güvenlik güçlerine destek sağlamak. El yapımı patlayıcılar, tuzakların imhası ve özel operasyonlara da destek verecek olan bu askerlerin yanısıra ABD Başkanı Donald Trump’ın kararıyla özel kuvvetlerin de bağlı bulunduğu 5000 ek asker Afganistan’a gönderiliyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Cezaevi yönetimi ailelere de ceza verdi!

SONRAKİ HABER

Üniversiteden iki defa atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...