30 Nisan 2017 10:26

Avukatlar da 1 Mayıs alanında olacak

İzmir Barosu, 8 bin dolayında üyesine mesaj göndererek 1 Mayıs’a katılma çağrısı yaptı.

Paylaş

İzmir Barosu, 1 Mayıs’a üyeleri ile birlikte kitlesel olarak katılacak. 8 bin dolayında üyesi bulunan Baro yönetimi tüm üyelerine mesaj yollayarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününe katılma çağrısı yaptı. İzmir Barosunca gönderilen mesajda, “Barışa, demokrasiye ve hukuk devletine sahip çıkarak adil bir gelecek için 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutlamak üzere 1 Mayıs günü Gündoğdu Meydanı’na yürümek üzere saat 11.45’te İzmir Barosu önünde buluşmaya çağırıyoruz” denildi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Avukat Aydın Özcan 1 Mayıs’ın işçi mücadelesi tarihindeki önemine vurgu yaparak, “Bugün yaşadığımız dünyada emeğiyle geçinenlerin sahip oldukları haklar geçmişte verilen mücadeleler sonucu kazanılmıştır. 1 Mayıs bu mücadeleyi hatırlamak ve geleceğe sahip çıkmak için en anlamlı günlerden biridir” dedi.

EMEĞİN HAK ETTİĞİ DEĞERİ ALABİLMESİ İÇİN

Büyük mücadeleler sonucu kazanılmış hakların çalışanların ellerinden alınmak istendiğini belirten Özcan, “Sendikasız çalışmanın ötesinde güvencesiz ve kaçak işçilik çok yaygındır. İş kazalarında yaşamını yitiren yurttaşlarımızın sayısı her yıl daha da artmaktadır” dedi.

Kıdem tazminatı hakkının sürekli bir tartışma konusu yapıldığını belirten Özcan, “KHK’lerle memurlar, akademisyenler sorgusuz sualsiz açığa alınmaktadır. İş hukuku uyuşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk uygulamasına geçilme çalışmaları vardır. Oysa zorunlu arabuluculuk, tarafların üzerinde özgür iradeleri ile serbestçe tasarruf edebilecekleri ve eşit güçte oldukları alanlarda olumlu sonuçlar doğurabilir. Ancak, işçilik alacaklarında, gönüllü olması dahi uygulamada iş hukukunun temel felsefesi olan işçiyi koruma ilkesine aykırı düşebilecek sorunlara sebebiyet verebilecekken, zorunlu olmasının sonuçları daha da ağır olacaktır” dedi. Tüm bu tablo karşısında tarihi boyunca emekten yana tavır göstermiş olan İzmir Barosu’nun kayıtsız kalmayacağını belirten Özcan, “Barışa, demokrasiye ve hukuk devletine sahip çıkarak adil bir gelecek için, emeğin hak ettiği değeri alabilmesi, çocuklarımıza mutlu bir gelecek bırakmak için 1 Mayıs’ta meslektaşlarımızla birlikte alanlarda olacağız” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İl il 1 Mayıs kutlamalarının yapılacağı alanlar

SONRAKİ HABER

Malatya’da 1 Mayıs mitingine çağrı yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...