30 Nisan 2017 08:16

KESK Bursa'da ihraç edilen üyeleri için eylem yaptı

Bursa'da KESK bileşenleri, OHAL kapsamında çıkarılan KHK'lerle ihraç edilen üyeleri için eylem yaptı.

Paylaş

Bursa’da KESK’e bağlı sendikalar “İşimize geleceğimize sahip çıkıyoruz, ihraç edilen üyelerimiz geri dönsün” demek için Heykel’de yapmak istediği oturma eylemi ve basın açıklaması polis tarafından engellendi. KESK üyeleri Kent Müzesi giriş bölümüne geçerek “İşimi geri istiyorum”, “Darbeci değil öğretmeniz” sloganları atarak oturma eylemi ve basın açıklaması yaptı.

KESK’e bağlı sendikalarda 3133 üye ve Bursa da 27 arkadaşımız çeşitli zamanlarda yayınlanan KHK’ler ile işlerini kaybetti diyen Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Atakan Erdağı, “Hiçbir gerekçe gösterilmeden hiçbir savunma alınmadan KHK ile yapılan ihraçları protesto ediyoruz. İşimizi geri istiyoruz ve geri döneceğiz. Geri dönene kadar bu mücadelemiz sürecektir” dedi.

MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

İhraç edilen Yapı Yol Sen Bursa Yönetim Kurulu Üyesi Şenel Pehlivan, “Ne olduğunu bilmediğimiz bir darbe ve darbelere en çok karşı çıkan bizler bu darbeden nasibimizi aldık. İşimizden ekmeğimizden olduk. Baskı, terör, yıldırma, insanları yok sayma, sokaklardan arındırarak gerçeklerin ortaya çıkmasını engelleme amaçlı ülkede bir kaos yaşatılıyor. Bu kaosun yeniden normale dönmesi için bir mücadelenin gerekliliğine inandık onun için de tüm yurtta olduğu gibi Bursa’da da bu mücadelemizi her hafta sürdüreceğiz. Bizler bu ülkenin eğitim, sağlık, karayollarında, maliyesinde, çalışan devlet memurlarıyız işimizi geri istiyoruz. Çünkü biz ne için ihraç olduğumuzu halen öğrenemedik” diye konuştu. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Figen Yüksekdağ’dan 1 Mayıs mesajı

SONRAKİ HABER

CHP'li Özkan: Demirtaş'ın söyleyecekleri çok önemli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...