29 Nisan 2017 23:59

Charlie Chaplin sinema okulunda

Gaziantep Üniversitesi'nde Sinema Televizyon Bölümü Öğrencisi Yılmaz Yıldırım Chaplin kılığına girerek, Chaplin tarzı kısa film çekti.

Paylaş

İnanç YILDIZ
Gaziantep

Gaziantep Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü Öğrencisi Yılmaz Yıldırım Charlie Chaplin kılığına girerek Chaplin tarzı kısa film çekti.

“Charlie Chaplin Sinema Okulunda” adını verdiği kısa filmin yönetmenliğini, senaryosunu, kurgusu ve oyunculuğunu yapan Yıldırım, aldıkları eğitimin niteliğini Chaplin’in gözünden, ona ait has komedi ile eleştirisini sunmaya çalıştı. Arkadaşlarından olumlu tepkiler alan Yıldırım ile çektiği filmi konuştuk. 

Charlie Chaplin sinemasının çocukluk hayali olduğunu belirten Yıldırım, çocukluğundan bu yana evinde Charlie Chaplin taklidi yaptığını söyledi. Charlie Chaplin’in dünya görüşü ve sinema anlayışından etkilendiğini belirten Yıldırım, sanatın Chaplin gibi herkesin anlaması için sessiz yapılması gerektiğini düşünüyor. Türkiye’de sanat sineması adı altında insanların bunaltıldığını söyleyen Yıldırım, sanat yapılınca insanın güldürülmesi gerektiğini dile getirdi. Charlie Chaplin’in doğum gününün kutladığı geçen hafta filmin çekimini yapan Yıldırım, filmde okumaya geldikleri bölümde yaşadıklarını anlatmaya çalıştığını ifade etti.  Sinema TV bölümüne gelen öğrencilerin, öğrenci sorunlarını anlatan kısa filmler çektiğini, kendisinin de bunu Charlie Chaplin tarzıyla yaptığına dikkat çeken Yıldırım, “Türkiye’de çoğu zaman sinema okullarında bir kamera, tripot kurulumu anlatılarak film çekmemiz isteniyor. Bunun dışında pek bir aktivite de yok. Zaten Türkiye’de sinema okulları eleştiri alıyor. Biz de bunun üzerinden yola çıktık” diye konuştu.  Türkiye’de sinema okullarında nitelikli eğitimin verilmediğini vurgulayan Yıldırım, “Sinema okullarında eğitim biraz daha set içi olmalıdır. Eğitim Türkçe, Coğrafya, Matematik dersi öğreniyormuş gibi sadece kağıt üstünde kalmamalıdır. Set içinde filmin bire bir yaşanılması lazım. Bu şekilde olursa daha verimli bir eğitimin verileceğini düşünüyorum” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Bedri Rahmi’nin gözünden Anadolu

SONRAKİ HABER

Bir Mayıs günü sana tebrik eylerim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...