30 Nisan 2017 00:29

Geleceğimize sahip çıkmak için...

İstanbul Kartal'dan bir endüstri meslek lisesi öğrencisi Evrensel'e yazdığı mektupta 1 Mayıs'a çağrıda bulundu.

Paylaş

Endüstri meslek lisesi öğrencisi
Kartal/İstanbul

Merhaba ben Kartal’dan bir endüstri meslek lisesi öğrencisiyim. Yani geleceğin işçisi, emekçisiyim. Ben ve benimle aynı zorlukları yaşamaya mahkum edilmiş tüm arkadaşlarım adına yazıyorum. Evet pazartesi günü 1 Mayıs. Ama biz hâlâ ‘Acaba o gün staja gidecek miyiz, patron salı günü kızar mı, bizi stajdan atar mı’ korkusuyla 1 Mayıs gününe kadar kara kara düşüneceğiz. Kimimiz işe gidecek, kimimiz bunu bir tatil olarak görüp evinde yan gelip yatacak. Ben ise kendi geleceğim için ve benden sonraki tüm nesil için 1 Mayıs alanında olacağım. 

Eğitim öğretim görmemiz yerine kalifiye eleman olmamız için elinden geleni yapan, bize eğitim vermediği halde tek hedefimiz olan 2 senelik üniversiteye geçişimizi kaldıran devlet bunu başarmıştır. Okulumda yaklaşık 1600 öğrenci var. Bunların 200 – 250’si 12. sınıf. 180 puan YGS barajını geçen 20’yi geçmemiştir. Soruyoruz; Peki geride kalan bizlerin geleceği ne olacak?  ‘hayır’ diyene ‘terörist’ damgası vuran devlet mi? Yoksa FETÖ bahanesiyle değişen tüm idari kadrolara gelen okul müdürleri mi, meslek liselilerinin stajdaki emeklerini ucuz iş gücü olarak kullanan patronlar mı bize bir gelecek sağlayacak? 

Bizler 8 ay, haftanın 4 günü, günde 12 ila 15 saat arasında çalışan geleceğin işçileriyiz. Ben ve okuldaki arkadaşlarım  pazartesi her ne pahasına olursa olsun 1 Mayıs’ta kendi geleceğimize, kendimiz sahip çıkmak için alanlarda olacağız. Tüm meslek liseli öğrencileri sınavsız geçiş hakkımız kaldırıldığı için, stajda ucuz is gücü olarak kullanıldığımız için taleplerimizle 1 Mayıs’ta alanlarda olmaya çağırıyoruz.

ÖNCEKİ HABER

Garanti iş vaadi garanti işsizliğe dönüştü

SONRAKİ HABER

CHP Heyeti tutuklu Cumhuriyet çalışanlarıyla görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...