29 Haziran 2012 11:13

Hani sağlıkta şiddet bitecekti?

SAĞLIK örgütlerinin Sağlık Bakanlığına ilettikleri sağlıkta şiddeti önleyecek talepler dikkate alınmıyor. Sağlık kurumlarına şiddet tüm hızıyla sürüyor. İstanbul Bakırköy’de acil tıp doktorları hasta yakını iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Kendilerini durdurmak isteyen güvenlik görevlilerine de sald

Hani sağlıkta şiddet bitecekti?
Paylaş

SAĞLIK örgütlerinin Sağlık Bakanlığına ilettikleri sağlıkta şiddeti önleyecek talepler dikkate alınmıyor. Sağlık kurumlarına şiddet tüm hızıyla sürüyor. İstanbul Bakırköy’de acil tıp doktorları hasta yakını iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Kendilerini durdurmak isteyen güvenlik görevlilerine de saldıran F.İ., ve İ.İ, gözaltına alındı. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde önceki gün yaşanan olay iddiaya göre şöyle gerçekleşti. F.İ., ve İ.İ., yaralı kız kardeşlerinin tedavisi için hastanenin acil kısmına geldi. Sağlık görevlileri, acil servise giren hastaya ilk müdahaleyi yaptı. Bu sırada güvenlik görevlileri ile hasta yakınları arasında tartışma başladı. Kısa sürede kavgaya dönüşen tartışma sonrası otomobiline giden F.İ., elinde bıçakla geri döndü. F.İ., karşısına çıkan acil tıp asistanlarına “Kardeşimle neden ilgilenmiyorsunuz?​” diye bağırarak saldırmak istedi. Sağlık görevlileri ise bıçağı görünce odalarına kaçıp kendilerini kilitledi. Bıçaklı saldırgan F.İ., daha sonra da güvenlik görevlilerini kovalamaya başladı. Hastane bahçesinde yaşanan kovalamacanın ardından güvenlik görevlisi polisin saldırgana müdahalesiyle kurtuldu.
Zanlılar sorgulanmak üzere Ataköy Polis Merkezine götürüldü. Burada yapılan araştırmada iki şüphelinin de darptan yaralamaya kadar çeşitli suçlardan kaydı olduğu ortaya çıktı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Nusaybin’de ‘Kürtaj Haktır’ konferansı

SONRAKİ HABER

Aileye ihbar cinayete teşviktir!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...