29 Haziran 2012 11:13

Nusaybin’de ‘Kürtaj Haktır’ konferansı

MARDİN’in Nusaybin ilçesinde bugün yapılacak olan “Kürtaj Haktır, Kürtaj Yasağı Cinayettir” konulu konferansın bini aşkın kadının katılımıyla gerçekleşecek.Nusaybin Belediyesinin organizasyonu ile Mitanni Kültür Merkezi Konferans Salonunda bir gün boyunca sürecek olan “Kürtaj Haktır, Kürtaj Yasa

Nusaybin’de ‘Kürtaj Haktır’ konferansı
Paylaş

MARDİN’in Nusaybin ilçesinde bugün yapılacak olan “Kürtaj Haktır, Kürtaj Yasağı Cinayettir” konulu konferansın bini aşkın kadının katılımıyla gerçekleşecek.
Nusaybin Belediyesinin organizasyonu ile Mitanni Kültür Merkezi Konferans Salonunda bir gün boyunca sürecek olan “Kürtaj Haktır, Kürtaj Yasağı Cinayettir” konferansı düzenlenecek. Batman, Diyarbakır, Urfa ve Mardin’den delegelerin katılacağı konferansa bini aşkın kadının katılması planlanıyor. Çok sayıda kitle kurumu temsilcisi ve BDP’li kadın belediye başkanları ve meclis üyelerinin katılacağı konferansa BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane’nin de katılacağı belirtildi.
Nusaybin Belediyesinin ev sahipliği yapacağı konferansın iki oturum şeklinde yapılacağı kaydedilirken, konferansın birinci oturumunda yapılacak sunumların ardından ikinci oturumda ise görüş ve öneriler sunulacak. Konferansın birinci oturumunda “Sağlık Açısından Kürtaj”, “Hukuk Açısından Kürtaj”, “Siyaset Açısından Kürtaj” konularının yanı sıra Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan’ın “Kadın Kenti Olarak Kürtaja Bakışımız” adlı sunumu yapacağı belirtildi.
Bugün saat 10.00’da Mitanni Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek olan konferansın ardından sonuç bildirgesinin açıklanacağı kaydedildi. (MARDİN)

ÖNCEKİ HABER

Yıkımlara karşı birleşik mücadele

SONRAKİ HABER

Hani sağlıkta şiddet bitecekti?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...