29 Haziran 2012 11:12

Yıkımlara karşı birleşik mücadele

KENTSEL Dönüşüm adı altında sürdürülen yıkımlara karşı barınma hakkı için mücadele eden platform temsilcileri HDK Milletvekili Levent Tüzel’i Meclis’te ziyaret etti. Mecliste temaslarda bulunan platform üyeleri Afet Riski Altındaki Alanaların Dönüştürülmesi Kanununun iptali için Anayasa Mahkem

Yıkımlara karşı birleşik mücadele
Paylaş

KENTSEL Dönüşüm adı altında sürdürülen yıkımlara karşı barınma hakkı için mücadele eden platform temsilcileri HDK Milletvekili Levent Tüzel’i Meclis’te ziyaret etti. Mecliste temaslarda bulunan platform üyeleri Afet Riski Altındaki Alanaların Dönüştürülmesi Kanununun iptali için Anayasa Mahkemesine götürülmesini talep ettiler.

Tüzel platform temsilcilerinin kabulunde 9 aydır bu Meclisten çıkan hükümet yasalarının yıkım yasaları olduğunu, emekçi halkın çıkarlarını değil sermaye grubunun çıkarlarını koruduğunu belirterek meclisteki muhalefetin bu yasaları çıkartmalarına engel olamadıklarını, asıl muhalefetin halk güçlerinin olduğunu söyledi. Halk güçlerinin siyasi farklılık gözetmeksizin, dernekler-odalar-siyasi partiler ve halkın bütün kesimlerinin birleşerek mücadele etmesi gerektiğini belirtti. (ANKARA) 

ÖNCEKİ HABER

Şikede karar Pazartesi

SONRAKİ HABER

Nusaybin’de ‘Kürtaj Haktır’ konferansı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...