29 Nisan 2017 11:45

Belediyenin park yıkım kararına yurttaşlardan tepki

Mersin'de CHP'li Mezitli Belediyesi'nin 30 yıllık Fatih Parkı'nı yıkarak, kültür merkezi inşa etmek istemesini yurttaşlar protesto etti.

Paylaş

Mersin'de CHP'li Mezitli Belediyesi tarafından Fatih Mahallesinde yer alan 30 yıllık Fatih Parkı'nın yıkılarak, kültür merkezi inşa edilmesine mahalle sakinleri tepki gösterdi. Parkta bir araya gelerek basın açıklaması yapmak isteyen yurttaşları polis, “izinleri olmadığı” gerekçesiyle engellemek istedi. Yurttaşların tüm ısrarlarına rağmen polis, OHAL gerekçesiyle açıklama yapılmasına izin vermedi.

‘MAHALLELİ NE BİLSİN OHAL’İ BU HALİ’

Polisin tutumunu eleştiren Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Uğurhan paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Mahalleli ne bilsin OHAL'i, Bu HAL'i. Yaşlısıyla genciyle toplanmış meramlarını basın yoluyla hemşerileriyle paylaşmak isterken, hevesleri kursaklarında kaldı. Emniyetten izin almaları gerektiğini bilmeyecek kadar tecrübesiz, hala demokratik bir ülkede yaşadıklarını düşünecek kadar masumlar. Başka hiçbir hak savunuculuğu yapılan eyleme yüz vermeyen bazı yandaş ajanslar ise, eylemin muhatabı belediyeyi zora sokmak için ön saflarda. Bıktık samimiyetsizlikten, anti demokratik uygulamalardan, zulümden.

Mersin'de en mutlu olduğum anlardan biri hiç tanımadığın bir semte gittiğinde karşına aniden çıkan küçük parklarla karşılaşmaktır. Hepsi çok güzel ve yeşildir. Yüksek katlı binaların arasında yaşama dair umut verir. Bunlardan birini Mezitli Belediyesi yok etmek üzere. Kültür Merkezi yapacakmış. Ağaçları kesip yerine beton yapacaksan, ha Topçu Kışlası, ha cami, ha kültür merkezi yapmışsın fark etmez. Belediyeciliği inşaat yapmaya bağlamış zihniyetten mutlaka kurtulmalıyız. Hangi parti olursa olsun." (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de ihraçları protesto eden KESK 1 Mayıs çağrısı yaptı

SONRAKİ HABER

Ankara’da 1 Mayıs hazırlıkları sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...