29 Nisan 2017 11:41

İzmir’de ihraçları protesto eden KESK 1 Mayıs çağrısı yaptı

İzmir’de KESK'in kamudaki ihraçlara yönelik her hafta yaptığı oturma eyleminde 1 Mayıs’a kitlesel katılım çağrısı yapıldı.

Paylaş

KESK İzmir Şubeler Platformu KHK'ler ile kamu kurumlarında ihraç, açığa alma, sürgün, ceza ve baskılarla ilgili her hafta sonu yaptığı oturma eylemini sürdürüyor. Bornova meydanında toplanan kamu emekçileri, "İhraçlarınıza, açığa almalarınıza, sürgün ve cezalarınıza teslim olmayacağız" pankartı arkasında ık sık, “Baskılar bizi yıldıramaz” , “Ne darbe ne OHAL demokrasi derhal” , “Güvenceli iş güvenceli gelecek” sloganları atarak 1 Mayıs’a kitlesel katılım çağrısı yapıldı. 

Basın açıklamasını okuyan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Necip Vardal, OHAL kapsamında çıkartılan KHK’ler ile şimdiye kadar aralarında akademisyenler, sanatçılar ve öğretmenlerinde bulunduğu 3115 KESK üyesinin ihraç edildiğini hatırlattı. OHAL ve KHK’ler rejiminin süreklileştirildiği bir dönemden geçildiğini belirten Vardal, “İş güvencemiz ve kıdem tazminatının ortadan kaldırılmak istendiği, istihdam bürolarıyla modern kölelik koşullarının dayatıldığı, kadına yönelik şiddetin normalleştirilmeye çalışıldığı, çocuklara yönelik tacizin AKP eliyle korunduğu, Kürt sorununda çözümsüzlüğü derinleştirecek politikaların tırmandırıldığı, Milletvekillerinin, belediye başkanlarının, siyasetçinin, basın emekçisinin, akademisyenin, aydının, sendika aktivistlerinin tutuklandığı koşullarda 2017 1 Mayıs’ına giriyoruz” dedi. 

Örgütlü mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini söyleyen Vardal, “Çağrımızdır; şaibeli 16 Nisan referandumunun iptal edilmesi, OHAL’in kaldırılması, KHK’lerin geri alınması, açığa alınan veya ihraç edilen kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesi,  kamu emekçilerinin iş güvencesini ortadan kaldıracak ve kıdem tazminatını varlık fonuna devredecek düzenlemelerin geri çekilmesi, savaş politikalarından vazgeçilerek hızla barışın tesisini sağlayacak adımların atılması için haydi 1 Mayıs alanlarına” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

1 Mayıs Van'da Musa Anter Parkı'nda kutlanacak

SONRAKİ HABER

Belediyenin park yıkım kararına yurttaşlardan tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...