29 Nisan 2017 11:11

Kayseri’de 1 Mayıs’a güçlü katılım çağrısı

Kayseri’de emek ve demokrasi güçleri Kayseri Cumhuriyet meydanında yaptığı basın açıklamasıyla 1 Mayıs’a katılım çağrısı yaptı.

Paylaş

Kayseri’de emek ve demokrasi güçlerinin ortak kararıyla, Kayseri Cumhuriyet meydanında 1 Mayıs’a çağrı açıklaması yapıldı. 
Emek, demokrasi güçleri adına konuşan Sağlık Emekçileri Sendikası Kayseri İl Şube Başkanı Orhan Karakaya, “Bizler de hukuku, demokrasiyi evrensel temel hak ve özgürlüjkleri yok saymayı bir rejim biçimi olarak benimsemiş anlayışa karşı bu yıl her zamankinden çok daha yaygın, kitlesel ve coşkulu bir biçimde 1 Mayıs alanlarında buluşmalıyız” dedi. Referandum öncesinde defalarca dile getirdiğimiz gibi 16 Nisanın ardından ilk işleri kıdem tazminatına göz dikmek oldu diyen Karakaya, “Emekçilerin iş güvencesi işsiz kaldığında kara gün dostu olan kıdem tazminatından nemalanmak isteyenleri işsizlik sigortası Fonu’nu yağmalamalarından tanıyoruz” dedi. Milyonlarca taşeron işçinin umutlarını yıllardır aldatmacalarla sömürenlere,1 Kasım 2015 seçimlerinden önce “taşerona kadro” vaat ettiklerini hatırlatan Karakaya, “sözünde durmayanlara HAYIR demek için, herkese iş, güvenceli gelecek istemek için 1 Mayıs da alanlarda olacağız” dedi. 

Kayseri’de 1 Mayıs kutlamaları saat 16:00’da başlayacak. Buluşma noktaları ise 15:00 olarak belirlendi. (Kayseri/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Okul müdürü ezan okuyarak öğrencileri cuma namazına çağırdı

SONRAKİ HABER

Filmmor'un son durağı Mersin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...