29 Nisan 2017 11:05

Emekçilerden sanatla örülen dayanışma

Eğitim Sen Mersin Şubesi'nde mesleğinden ihraç edilen eğitim emekçileriyle dayanışmak için resim sergisi açıldı, sergide 22 eser yer alıyor.

Paylaş

Turan DAL
Mersin

Mersin'de KHK'lerle ihraç edilen  eğitim emekçileriyle dayanışmak için resim sergisi açıldı. Sendika binasında sanatsal dokunuşlarla tuallere işlenen resimler 6 Mayıs tarihine kadar sergiye sunularak dayanışma ağını büyütmeyi bekliyor.

‘EĞİTİM SEN EMEK ÖRGÜTÜDÜR’

Serginin açılışında sanatla örülen dayanışmanın önemini vurgulamak adına konuşan Eğitim Sen Mersin Şube Sekreteri İsmail Usluoğlu, "Eğitim-Sen'li arkadaşlarımız üreten, paylaşan bir örgütlülüktür. Tüm haksızlıklara karşı direnen bir örgütlülüktür. Mücadele ve emek örgütüdür" diye konuştu.

DAYANIŞMADA ROL GÖSTERENLERE TEŞEKKÜRLERİNİ SUNDU

Usluoğlu, "15 Temmuz darbe girişimi sonrasında OHAL ilan edilmiş, KHK'ler ile ülke yönetilmeye başlamış ve bu süreçte en çok emek örgütleri baskı altına alınmıştır. Ülke genelinde 1409 Mersin'de 60 arkadaşımız ihraç edilmiştir. Bu dayanışma sergisinde eserleri ile yer alan arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Bu karanlığa karşı bir ışıkta arkadaşlarımız yaktı. Dayanışmaya mücadeleye devam edeceğiz. Sergimiz 6 Mayıs'a kadar sergilenecektir. Mesleğinden ihraç edilen arkadaşlarımız tarafından 22 eser üretilmiştir" dedi.

‘GEÇİM SIKINTISI ÇOK GÜÇ’

Dayanışma sergisine eserleri ile katkı sunan ihraç edilen eğitim emekçisi Ümit Aslan ise, "Sergimizin çıkış kaynağı Eğitim Sen'li dostlarımız. 12 Eylül'de hapis yaşamış bir babanın oğluyum. Yokluğu ve yoksulluğu çok iyi biliyorum. İhraç edilen ve tek çalışan arkadaşlarımız için geçim sıkıntısı çok güç. Dayanışmanız için çok sağolun" ifadelerini kullandı

Dayanışmada eserleri ile yer alan eğitim emekçilerinin isimleri şöyle:

Ahmet Karabulak, Kadir Akyol, Muazzez Bengisu, Müslüm Teke, Nihal Şahin Göl, Tansel Alp, Veli Mert, Aliye Altunbilek, Hasan Basri İnan, Mazlum Cabir Uluyol, Muhammet Elvan, Nesibe Güneş, Özgür Eryılmaz, Ümit Aslan, Zehra Gürler.


 

ÖNCEKİ HABER

İzmit'te yakalanan otobüs tacizcisi serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Okul müdürü ezan okuyarak öğrencileri cuma namazına çağırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...