29 Nisan 2017 10:56

89 1 Mayısı'nda öldürülen Dalcı anıldı

Kazancı Yokuşu’ndan Şişhane’ye yürüyen 1 Mayıs 2017 Komitesi, 1989 yılında öldürülen Mehmet Akif Dalcı’nın öldürüldüğü yere karanfil bıraktı.

Paylaş

Kazancı Yokuşu’ndan Şişhane’ye yürüyen 1 Mayıs 2017 Komitesi, 1989 yılında öldürülen Mehmet Akif Dalcı’nın öldürüldüğü yere karanfil bıraktı.

1 Mayıs 2017 Komitesi, Taksim'de 1 Mayıs 1977'de katledilen işçi ve emekçileri Kazancı Yokuşu'nda andıktan sonra, 1 Mayıs 1989’da öldürülen Mehmet Akif Dalcı’nın katledildiği Şişhane'ye kadar yürüyüş düzenledi. Emekçiler yürüyüş boyunca sık sık “Yaşasın 1 Mayıs”, “Bijî 1 Gulan” ve “Hayır bitmedi mücadeleye devam” sloganları attı.

Galatasaray Meydanı’na geldiği sırada DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Eşbaşkanı Lami Özgen, TTB Merkez Konsey Başkanı Raşit Tükel ve TMMOB Genel Başkanı Emin Koramaz, Cumartesi Anneleri eylemine destek vermek için yürüyüşten ayrıldı.

'POLİS ŞİDDETİ DEVAM ETTİ, TAKSİM SEVDAMIZ BİTMEDİ'

Burada Dalcı için saygı duruşuna geçildi. Daha sonra DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, 1980 darbesi sonrası yıllar boyunca her türlü baskının uygulandığını belirterek, bu baskılara rağmen Taksim’in özgürleştirilmesi için kadınlar, gençler, emekçilerin hiçbir zaman geri adım atmadıklarını ve atmayacaklarını belirti. 1989 1 Mayıs’ının Taksim’in özgürleştirilmesi sürecinin en önemli yapı taşlarından biri olduğuna dikkat çeken Çerkezoğlu, “O karanlık günlerden beri polis şiddeti hep devam etti. Ama bizim Taksim sevdamız hiç bitmedi” dedi.

Açıklamanın ardından Dalcı’nın öldürüldüğü yere karanfiller bırakıldı. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Kültür Sanat Sen Kongresi’nde mücadele çağrısı 

SONRAKİ HABER

İzmit'te yakalanan otobüs tacizcisi serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...