29 Nisan 2017 10:53

Kültür Sanat Sen Kongresi’nde mücadele çağrısı 

Kültür Sanat Sen kongresinde konuşan Genel Başankan Yavuz Demirkaya: Tiyatro-bale kurumlarını resmen kapatacak hazırlıklar yapılıyor.

Paylaş

Kültür Sanat Sen 6. Genel Kurulu Ankara’da başladı. İki gün sürecek olan genel kurulda kültür ve sanat alanında ve Türkiye’deki gelişmeler değerlendirilecek ve gelecek dönem için mücadele planı oluşturulacak.

Genel Kurul’un açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Yavuz Demirkaya, OHAL koşullarında muhalif kesimlerin sindirilmeye çalışıldığını söyledi. Konuşmasında Milli Kültür Şurasına da değinen Demirkaya, bu tip platformların kültür dünyası dışında örgütlendiğini belirterek hükümetin kültür politikasını eleştirdi. Devlet Tiyatroları bütçesinin yüzde 20 azaltılacağını ve tiyatro-bale kurumlarını resmen kapatacak hazırlıkların yapıldığını söyleyen Demirkaya mücadele çağrısı yaptı.

KESK MYK üyesi Ramazan Gündüz ise konuşmasında emekçilerin 1 Mayıs’ta ülkenin sahipsiz olmadığını göstereceğini söyledi. HDP İzmir milletvekili Müslüm Doğan da yaşanan ağır koşullara dikkat çekerek “Umutsuz değiliz, 1 Mayıs’ta yaşananlara karşı duruş göstermeliyiz” dedi.

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan da yaptığı konuşmada, sanat ve kültüre karşı iktidarın kaba tutumlarına dikkat çekerek bu alanda yaşanan saldırıları eleştirdi. Doğan çıkarılan KHK’lere rağmen iktidarın işinin öyle kolay olmadığını ve referandumda bunu herkesin gördüğünü söyledi. 

Kongrede Prof. Dr. Aziz Konukman da söz aldı. Türkiye’de yaygınlaşan kamu işletmeciliğine ilişkin durum değerlendirmesi yapan Konukman “Hastane kurulması için hasta sayısı garantisi veriliyor. Bu kepazeliktir. Bu model siyasete de taşınıyor” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ABD: SDG'nin Rakka'ya odaklanmasını istiyoruz

SONRAKİ HABER

89 1 Mayısı'nda öldürülen Dalcı anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa