29 Nisan 2017 09:41

Stockholm saldırısında yaralanan politikacı yaşamını yitirdi

7 Nisan günü Stockholm'de kamyonlu terör saldırısında ağır yaralanan Çevre Partisi Yeşiller üyesi öğretmen Maria Kide yaşamını yitirdi.

Paylaş

7 Nisan günü Stockholm'de kamyonlu terör saldırısında ağır yaralanan Çevre Partisi Yeşiller üyesi öğretmen Maria Kide yaşamını yitirdi. Kid'le birlikte Özbek Rakhmet Akilov'un gerçekleştirdiğ kamyonlu saldırıda ölenlerin sayısı 5'e yükseldi.

Çevreci ve insan hakları savunucusu Kide, Trollhettan ili Belediye Meclis Üyesiydi. Kide ezilenlerin ve çocukların haklarını savunan bir politikacı ve insan hakları savunucusu olarak tanınıyordu. 

Kide'nin ölümünden sonra Çevre Partisi Yeşiller, ”Kide, ardında büyük bir boşluk bıraktı. Büyük bir kalbi ve medeni cesareti olan bir kadındı” açıklamasını yaptı. 

Stockholm’de gerçekleşen saldırıda  Kid'in yanı sıra Uluslararası Af Örgütü Ljungskile Şube Başkanı Lena Wahlberg, 41 yaşındaki İngiliz Chris Bevington, 31 yaşındaki Belçikalı Mailys Dereymaeker adlı bir kadın ve 11 yaşında bir kız çocuğu yaşamını yitirmişti. (Stockholm/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

İş cinayetinde yaşamını yitiren işçi Ordu'da toprağa verildi

SONRAKİ HABER

Hafriyat kabusu: Ekmeğimize suyumuza moloz döküyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...