29 Nisan 2017 08:59

Lavrov: ABD'yle iş birliğine hazırız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’de ABD’yle iş birliğine hazır olduklarını, ABD'den de aynı yaklaşımı beklediklerini belirtti.

Paylaş

Ürdünlü mevkidaşı Eyman el Safadi ile görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’deki çatışmaların çözüme ulaştırılmasına dair açıklamalarda bulundu.

Sputnik'in haberine göre Ürdün Kralı Abdullah’ın, ‘uluslararası toplumun Suriye krizinin çözümüne yönelik çabaların etkili olması için Rusya ve ABD arasındaki iş birliğinin büyük önem taşıdığı’ yönündeki açıklamalarını birçok kez duyduklarını kaydeden Lavrov, “Size temin ederim ki, biz tamamen buna hazırız. Washington’un da aynı yaklaşımı sergilemesini umuyoruz” dedi.

Lavrov, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hükümet ordusu ve silahlı muhalefet arasındaki ateşkes, Suriye topraklarındaki terör tehdidine karşı daha etkili mücadele etmek için çok büyük önem taşıyor. Bu sorunun çözümü için Suriye’ye terörle mücadele eden tüm tarafların çabaları birleştirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ben, Rus Hava-Uzay Kuvvetleri’ni ve ABD’nin başkanlığındaki koalisyonu kastediyorum.” (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

KESK Kadın Meclisi : Artık hiçbir yerde güvende değiliz

SONRAKİ HABER

Bakan Zeybekci: Kabine değişikliği sağlık işaretidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...