29 Nisan 2017 07:56

Arnavutluk'un yeni cumhurbaşkanı AB yanlısı Meta

Arnavutluk'ta AB yanlısı, sosyal demokrat Ilir Meta, ülkenin yeni cumhurbaşkanı seçildi.

Paylaş

Arnavutluk'ta sosyal demokrat çizgideki AB yanlısı Sosyalist Bütünleşme Hareketi (LSI) Genel Başkanı ve Meclis Başkanı İlir Meta ülkenin yeni cumhurbaşkanı seçildi.

Sputnik'in haberine göre Meta, tek aday olarak girdiği cumhurbaşkanlığı seçiminin 4. tur oylamasında, oturuma katılan 89 milletvekilinden 87’sinin desteğini alarak Arnavutluk’un 7. cumhurbaşkanı seçildi.

Haziran ayında yapılacak genel seçime geçici hükümetle gidilmesini talep eden ve bu nedenle şubat ayından itibaren Meclis çalışmalarına katılmayıp çadırlı eylem düzenleyen muhalefet partileri seçime katılmadı.

Arnavutluk’taki cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk üç turu aday olmadan tamamlanmıştı. Anayasaya göre, adaylık başvurusunda bulunacak kişinin en az 20 milletvekilinin desteğini alması gerekiyordu. Meta, Başbakan Edi Rama önderliğindeki Sosyalist Parti vekillerinin desteğiyle aday olmuştu.

BAŞBAKAN RAMA: MÜKEMMEL BİR ÇÖZÜM

Meta, Başbakan Edi Rama tarafından, ‘mükemmel bir çözüm’ ve ‘her yere erişimi olan, herkesle konuşan ve görüşünü açıkça dile getiren bir insan’ olarak nitelendirildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Medipol Başakşehir ve Beşiktaş sezon finaline çıkıyor

SONRAKİ HABER

Bodrum'da çöplükte yangın 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa