29 Nisan 2017 07:28

EMEP: 1 Mayıs işçi sınıfı ve emekçilere kutlu olsun

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan yaptığı yazılı açıklama ile Türkiye ve tüm dünya işçi sınıfı ve emekçilerinin 1 Mayısı’nı kutladı

Paylaş

Türkiye işçi sınıfı ve emekçilerinin uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ı sermaye sınıfının ve siyasi iktidarının yoğun baskı ve saldırıları altında kutladığını belirten Gürkan: “ ‘Tek adam, tek parti yönetimi’ni dayatan şaibeli 16 Nisan Anayasa değişikliği referandumunun ardından AKP hükümetinin ilk icraatı OHAL’i yeniden uzatmak, işçilerin gelecek güvencesi olarak gördükleri kıdem tazminatını fiilen ortadan kaldıran “Kıdem tazminatı fonu” yasa tasarısını Meclis’in gündemine getirmek ve kamu emekçilerinin iş güvencesini ortadan kaldırmak üzere Kamu personel rejimini değiştirmeye yönelik adımlar olmuştur. Öte yandan kamu ve özel sektörde yüz binlerce işçinin TİS görüşmeleri sürmektedir” dedi.

‘OHAL VE TEK ADAM REJİMİNİN HEDEFİNDE İŞÇİ SINIFI, EMEKÇİLER VE EZİLENLER VARDIR’

Ortaya çıkan tablonun AKP Hükümeti ve sarayın niçin dört elle OHAL’e sarıldığını ve niçin ısrarla “tek adam tek parti rejimi”ni dayattığını açıkladığını vurgulayan Gürkan şunları söyledi: “Çünkü OHAL ve tek adam rejimi gerçekte hak arayanların başlarının üzerinde sallanan bir “Demokles Kılıcı”dır ve hedefinde asıl olarak işçi sınıfı, emekçiler ve ezilenler vardır. Nitekim bu sınıf ve kesimlerden gelen her türlü hak arayışı OHAL gerekçe gösterilerek bastırılmaktadır. AKP Hükümeti sermayenin hizmetinde bir savaş ve saldırı hükümetidir. Bakan Mehmet Şimşek, Müteahhitler Birliği toplantısında, gelişmiş hukukun olduğu ülkelerde kolay iş yapılacağını ama kar marjının yüksek olmayacağını, bu nedenle yeni gelişen ülkelere ve Afrika’ya odaklanacaklarını ifade ederek hukukun tasfiye edilmesindeki temel gerekçeyi itiraf etmiştir.”

‘İŞÇİ VE EMEKÇİLER TALEPLERİ ETRAFINDA BİRLEŞECEK VE KARDEŞLEŞECEKTİR’

1 Mayıs’ın işçi sınıfının birlik ve mücadele günü; taleplerini en yüksek sesle dile getirdiği sermaye sınıfının ve siyasi iktidarın karşısına bir güç olarak çıktığı gün olduğunu ifade eden Gürkan “2017 1 Mayısı’nda da  işçi sınıfı ve emekçilerin özgürlük ve demokrasi mücadelesini yükselteceğinden kimse kuşku duymasın. 

İşçi ve emekçiler 16 Nisan referandumunda bir kere daha sahneye konulan “kutuplaştır, böl, yönet” tuzağına düşmeden, talepleri etrafında birleşecek ve kardeşleşecektir.
  
İnsanca yaşayacak ücret ve çalışma koşulları için, iş güvenliği ve güvenli bir gelecek için, sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması ve siyasal özgürlük için, OHAL’in kaldırılması, KHK’ların iptal edilmesi, tek adam rejimi dayatmasından vazgeçilmesi ve savaş politikalarının son bulması için güçlerini birleştirerek 1 Mayıs’ta alanlara çıkan Türkiye işçi sınıfına ve emekçilerine selam olsun” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da Arif Nihat Asya'nın büstü ateşe verildi

SONRAKİ HABER

Medipol Başakşehir ve Beşiktaş sezon finaline çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...