29 Nisan 2017 07:10

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üstünde seyredecek

Meteorolojiye göre hava sıcaklığı güney, iç ve batı kesimlerde artarak mevsim normalleri üzerinde seyredecek.

Paylaş

Hava sıcaklığı güney, iç ve batı kesimlerde artarak mevsim normalleri üzerinde seyredecek. Marmara’nın kuzey kesimleri ile Batı Karadeniz kıyılarında yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Hakkari ve Şırnak dışında Doğu Anadolu bölge geneli, Diyarbakır ve Siirt çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Bu sabah saatlerinde Marmara’nın kuzey kesimleri ile Batı Karadeniz kıyılarında yer yer pus ve sis olayı bekleniyor. Hava sıcaklığı güney, iç ve batı kesimlerde artarak mevsim normalleri üzerinde seyredecek. Rüzgar ise genellikle güney ve batı, Karadeniz ile güneydoğu kesimlerde kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah saatlerinde Karadeniz’e bakan kuzey kesimlerinde yer yer pus ve sis olayı görülecek.

EGE BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık geçecek.

AKDENİZ BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık, doğusu öğle saatlerinden sonra parçalı yer yer çok bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık, doğusu öğle saatlerinden sonra parçalı yer yer çok bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah saatlerinde kıyı kesimlerinde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık, zamanla iç ve doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzeydoğu kesimleri ile öğle saatlerinden itibaren Hakkâri ve Şırnak dışında bölge geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Diyarbakır ve Siirt çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık, sabah saatlerinde Karadeniz’e bakan kuzey kesimleri yer yer pus ve sisli. (24)

İZMİR: Az bulutlu ve açık. (29)

ADANA: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra parçalı ve çok bulutlu. (31)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık. (26)

ANKARA: Az bulutlu ve açık. (26)

SAMSUN: Az bulutlu. (17)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (14)

DİYARBAKIR: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (25) (ANKA) 
 

ÖNCEKİ HABER

Avrupa'ya göç eden şah kartalı Hatay'da vuruldu

SONRAKİ HABER

Aslı Erdoğan, ödülünü almaya gidemiyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...