31 Mart 2011 13:30

Adana’da işsiz mühendisler kurultayı

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK), “Ücretli ve İşsiz Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Kurultayı” yapıyor. Konuyla ilgili ZMO binasında Berdan Dinçyürek tarafından yapılan basın açıklamasında Türkiye’de emekçilerin en büyük problemlerinin başında işsizliğin ve sendikasız kuralsız çalışman

Adana’da işsiz mühendisler kurultayı
Paylaş

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK), “Ücretli ve İşsiz Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Kurultayı” yapıyor. Konuyla ilgili ZMO binasında Berdan Dinçyürek tarafından yapılan basın açıklamasında Türkiye’de emekçilerin en büyük problemlerinin başında işsizliğin ve sendikasız kuralsız çalışmanın geldiği belirtildi.

Dinçyürek, mühendis, mimar ve şehir plancıları olarak bu tablodan paylarına düşenleri aldıklarını aktardı. Son yıllarda en yüksek seviyesine ulaşan küresel ekonomi politikalarının yaptığı baskılar sonucunda mühendis mimar ve şehir plancılarının işsiz kaldığını ya da özlük hakları kısıtlanmış, yoksulluk sınırının çok altında ücretlerle çalışmaya mahkûm edildiğine vurgu yaptı. AB uyum yasaları çerçevesinde çıkarılan yasalarla yabancı mühendis – mimar ve şehir plancılarının Türkiye’de çalışmalarının önünün açıldığını belirten Dinçyürek, bu tabloda mühendis – mimar ve şehir plancılarının yüzde 25’leri bulan işsizlik sorununun çözülemeyeceğini dile getirdi.

2 Nisan’da yapılacak olan Adana yerel kurultayının mühendis-mimar ve şehir plancılarının haklı taleplerini dile getirmeleri açısından büyük önem taşıdığını aktaran Dinçyürek, tüm mühendis – mimar ve şehir plancısı çalışanlarını kurultaya destek vermeye davet etti. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Suriye’nin yeni ‘hali’

SONRAKİ HABER

Torba yasa sürgünleri başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...