29 Nisan 2017 05:55

Fransa'da seçimin 2. turu öncesinde Le Pen'e sürpriz destek

Fransa cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda yüzde 4.7 oranında oy ayan Ayağa Kalk Fransa Partisi Başkanı Le Pen'i destekleyeceğini açıkladı.

Paylaş

Fransa'da cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda yüzde yüzde 4.7 oranında oy alan Ayağa Kalk Fransa (DLF) Partisi Başkanı Nicolas Dupont-Aignan, 2. turda Marine Le Pen'i destekleyeceğini açıkladı.

Sputnik’in haberine göre, Fransız France 2 televizyonunda canlı yayına katılan Dupont-Aignan, Le Pen ile anlaşma sağladıklarını ve 7 Mayıs'ta yapılacak 2. tur seçimde Le Pen'i destekleyeceğini söyledi.

Le Pen ile seçim kampanyasını birlikte yürüteceklerini belirten Dupunt-Aignan'ın olası bir Le Pen zaferinde önemli görevler alması bekleniyor.

'AŞIRICI AMA AŞIRI SAĞ DEĞİL'

Daha önce Le Pen ve Ulusal Cephe (FN) partisi hakkında sert açıklamaları olan Dupont-Aignan, bu sefer Le Pen'in "aşırıcı olduğunu fakat aşırı sağ olmadığını" belirtti. Bağımsız aday Emmanuel Macron'un "10 Hollande gücünde, medya ve finans çevrelerinin var ettiği bir aday olduğunu" ifade eden Dupont-Aignan, Macron'a karşı Fransa'nın bağımsızlığını koruma mücadelesi vereceklerini kaydetti.

Fransa'da ulusal bağımsızlığı savunan, Fransa'nın sembol isimlerinden eski Cumhurbaşkanı Charles de Gaulle'ün geleneğini sürdürdüğünü iddia eden ve Avrupa Birliği'ne (AB) mesafeli duran Ayağa Kalk Fransa Partisinin Genel Başkanı Dupont-Aignan'ın bu kararına partisinden itirazlar yükseldi.

KARARIN ARDINDAN İSTİFALAR GELDİ

Partinin iki genel başkan yardımcısı, Le Pen ile birlik açıklamasından saatler sonra istifa ettiklerini duyurdu. Dupont-Aignan'ın sağ kolu Dominique Jamet ve DLF'nin program sorumlusu Eric Anceau, sosyal medya üzerinden istifa ettiklerini açıkladı. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

İnternet ansiklopedisi Wikipedia’ya erişim engellendi

SONRAKİ HABER

Dersim'deki Kale Köyü Kalesi, definecilerin hedefinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...