29 Nisan 2017 02:58

Amasya 1 Mayıs’a hazır: İşimiz, ekmeğimiz, geleceğimiz için

Amasya’da işçi ve emekçiler 1 Mayıs’ı Yavuz Selim Meydanı’nda düzenlenecek mitingle kutlamaya hazırlanıyor. 

Paylaş

1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü Amasya’da, Yavuz Selim Meydanı’nda düzenlenecek mitingle kutlanacak. KESK Amasya Şubeler Platformunun düzenleyeceği miting Künç Köprü’de başlayacak. Mitinge emekten yana siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri de katılacak. “İşimize, ekmeğimize, geleceğimize sahip çıkıyoruz” sloganıyla düzenlenecek kutlamalarda, işten atmalar, KHK ile binlerce emekçinin görevinden alınması, krizin faturasının emekçilere yıkılması protesto edilecek. 

BİRLİKTE DUR DİYEBİLİRİZ

Satılmış AyanTertip Komitesi Başkanı ve SES Amasya İl Temsilcisi Satılmış Ayan, Amasyalı işçi ve emekçileri, gençleri ve kadınları geleceklerine sahip çıkmak için 1 Mayıs’a katılmaya çağırdı. OHAL koşullarında KHK ile on binlerce kişinin görevine son verildiği bir dönemde, işçi ve emekçilerin işlerine ve geleceklerine sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Ayan, işsizliğin arttığını, krizin faturasının emekçilere kesildiğini dile getirdi. Bu sorunlara birlikte ‘dur’ denilebileceğini söyleyen Ayan, “Tüm emekçiler olarak alanlarda bir araya gelebilmeliyiz” diye konuştu. 

SALDIRILARA KARŞI 1 MAYIS’A 

Kıdem tazminatının fona devredilmek istendiğini, kamu emekçilerinin iş güvencesinin yok edilmek istendiğini, zorunlu BES ile emekçilerinin gelirlerinin şirketlere aktarıldığını söyleyen Eğitim Sen Amasya Şube Başkanı Bülent Erciyas da saldırılara karşı 1 Mayıs’a katılacaklarını dile getirdi. 

KÖTÜ GİDİŞE DUR DEMEK İÇİN 

Türkiye’nin çok sıkıntılı bir süreçten geçtiğini, bu sıkıntıların da referandumdaki neticeden sonra artarak devam edeceğini belirten CHP Amasya İl Başkanı Reşat Karagöz , bu sorunların  birlikte mücadeleyle çözüleceğini, 1 Mayıs’a tüm güçleriyle katılım sağlayacaklarını ifade etti. 

İSTERSEK BİRLİKTE BAŞARIRIZ

İbrahim Gülİşsizliğin rekor kırdığını, her 4 gençten birinin işsiz olduğunu, işçiler için güvencesizliğin kural haline geldiğini, üreticilerin zor günler geçirdiğini, içeride ve dışarıdaki savaş politikalarının faturasının işçi ve emekçilere çıkarıldığını dile getiren Emek Partisi İl Başkanı İbrahim Gül, “Yaşanan bunca sıkıntı emekçilerin umudunu kırmamalı, aynı sıkıntıları yaşayan kesimlerin bir araya gelerek sorunlarını birlikte aşmanın yol ve yöntemlerini aramaları gerekmektedir. Referandum sürecinde her türlü baskı ve yıldırma politikalarına rağmen ‘hayır’ diyenlerin verdikleri mücadele ve elde edilen sonuç insanların isterse birlikte neler başarabileceğinin kanıtıdır. 1 Mayıs bütün emekçilerin ve üretici köylülerin kendi sorunları etrafında birleşerek bu sorunlarını ve çözüm önerilerini alanlara taşımasının fırsatıdır. Tüm emekçileri birleşik bir mücadeleye, sesimizi 1 Mayıs’ta daha güçlü bir şekilde duyurmaya çağırıyoruz” diye konuştu. (Amasya/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Aydın’da 1 Mayıs çalışmaları sürüyor

SONRAKİ HABER

Suruç’un soruşturulması için 10 Ekim mi beklendi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...