28 Nisan 2017 21:57

YSK'nin 'tam kanunsuzluk yok' açıklaması protesto edildi

YSK'nin kesin seçim sonuçlarını 'tam kanunsuzluk olmamıştır' diyerek açıklaması Kadıköy, Beşiktaş ve Bakırköy'de protesto edildi.

Paylaş

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) "tam konunsuzluk olmamıştır" iddiasıyla kesin seçim sonuçlarını açıklaması İstanbul'un Kadıköy, Beşiktaş ve Bakırköy ilçelerinde protesto edildi. Saat 19.30'da Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya gelen Kadıköylüler "Hayır biz kazandık tanımıyoruz" yazılı pankart ile yürüyüş yaptı. Opera binası önünden başlayan yürüyüş Kilise Meydanı'nda sona erdi. Eylemde sık sık "Hırsız yandaş YSK", "Hayır bitmedi daha yeni başlıyor", " Hileli seçim iptal edilsin", "Susma haykır başkanlığa hayır" sloganları atıldı. Kadıköylüler yaptıkları basın açıklaması ile referandumda yaşanan usulsüzlüklere değinerek 'Hayır'ın kazandığını ve bunun yok sayıldığını belirtti. Herkesi meclisleri büyütmeye ve Hayır'ına sahip çıkmaya çağırdı.

Açıklamanın tam hali ise şöyle:

"YSK dün gece "tam kanunsuzluk oluşmamıştır" diyerek  bütün usulsüzlüklerle 16 Nisan'da yapılan referandum  sonuçlarını oldu bittiye getirmeye çalışan bir açıklama yaptı. Referandum öncesi vatan haini ilan edilen biz 'Hayır'cıların ve tüm dünyanın gözü önünde, mühürsüz oy pusulaları, birbirini tutmayan sonuçlar, Şanlıurfa, Mardin, Muş, Yozgat, Gaziantep vb. il de blok oy kullanılması ve sandıklarda seçmen sayısından fazla oy çıkması oyların çalındığını göstermektedir. OHAL şartlarında silahların gölgesinde yapılan referandum; yarım kanunsuzluk mudur? Kanunun, adaletin yarımı, çeyreği nasıl tayin edilebilir?

Artık anlaşılmıştır ki, bu ülkede hak, hukuk, adalet yok. Zaten her zaman yönetenlerden yana olan kanunlar bile iktidarın kendisi tarafından tanınmamaktadır. Demek ki, bu memlekette artık kanunlara uyulmaktan kaçınılmaktadır. Biz de o zaman eşit, özgür, demokratik bir yaşamın kanunları için mücadele edeceğiz. 

İktidar ve muhalefet partisi CHP yaptığı açıklamalarla kendilerine asla güvenilemeyeceğini kanıtlamıştır. Kimse milyonların gözleri önünde yapılan hileyi, “şaibeli” vb. ifadelerle yumuşatamaz. Kimse yeni yasayla beraber ortada meclis diye bir şey kalmadığını bile bile “Mecliste aktif muhalefete devam edeceğiz” diyerek milyonları kandıramaz. Gerçek apaçık ortadadır. Hayır kazanmıştır ve bu kazanım yok sayılmaktadır.

Başta da söylemiştik; bu referandum sonuçlarını tanımıyoruz! Memleketin çoğunluğunu tanımayan bir iktidar kimi yönetebilir? Memleketin çoğunluğunun iradesini tanımayan bir iktidarın aldığı vergi, vergi midir yoksa haraç mıdır? 

Bizler çoğunluğuz. Ama güç olmak için, onay vermediğimiz, reddettiğimiz bu hukuksuzluğa karşı meclislerde bir araya gelmeli, mücadeleyi daha da büyütmeliyiz. Bizler çoğunluğuz, hatta sanılandan çok daha fazlayız. Çünkü çok kısa bir süre sonra, referandumda Evet demiş olan işçi-emekçiler ve bu sistemde en fazla sömürülen kesimler de bu anayasanın kendilerine ne büyük bir zarar verdiğinin farkına vararak Hayır demeye başlayacaklar, Hayır’lar çoğalacaktır.

Şimdi önümüzdeki hedef, bir avuç yöneten dışında hiç kimsenin yararına olmayan bu sisteme karşı, tıpkı referandum sürecinde olduğu gibi aktif çalışarak meclislerimizi büyütmek, herkese gerçekleri anlatmak, ve referandum öncesinde ulaşamadığımız sokaklara, evlere, iş yerlerine de ulaşmaktır. 

Hayır’ımızı adım adım nasıl büyüttüysek, meşru olmayan bir sonuçla dayatılan başkanlığa karşı her gün daha da kalabalıklaşacağız, büyüyeceğiz, hakkımız olan eşit yurttaşlığı kendimiz öreceğiz.

Sokaklarda kazandığımız HAYIR'ımıza sokaklarda sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Hayır Bitmedi, Daha Yeni Başlıyor!" (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bağdat'ta bombalı araç saldırısı: 6 ölü

SONRAKİ HABER

Bugün Dünya Dans Günü... Haydi dansa

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...