29 Haziran 2012 10:05

İşçilerden ‘kıdem fonu’ tepkisi

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasının örgütlü olduğu işyerlerinden işçiler kıdem tazminatının fona devredilmesi girişimlerini protesto ettiler.Çiğli Organize Sanayi Bölgesi içinde bulunan Totomak, Lenförder ve Schneider Elektrik işçileri de yaptıkları açıklamalarda, hak gasplarına karşı müca

İşçilerden ‘kıdem fonu’ tepkisi
Paylaş

Çiğli Organize Sanayi Bölgesi içinde bulunan Totomak, Lenförder ve Schneider Elektrik işçileri de yaptıkları açıklamalarda, hak gasplarına karşı mücadele edeceklerini söylediler.

İlk olarak Totomak ve Lenförder işçileri Organize girişinde toplanarak, fabrikalarının önüne yürüdüler. Burada açıklama yapan, Lenförder İşyeri Baştemsilcisi ve Birleşik Metal-İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Şinası Atıcı, sendikalı olma, toplu sözleşme yapma, grev yapma gibi haklarının birer birer ortadan kaldırıldığını belirterek, “İşsizlik fonları yağmalanmış, mezarda emeklilik getirilmiş, güvencesizlik dayatılmıştır. Üstüne üstlük kıdem tazminatı hakkımız elimizden alınmak isteniyor. Bunun adı düpedüz emekçilere karşı yapılmış bir savaştır” dedi.  Schneider işçileri de, fabrika önünde servislerinden inerek basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan Schneider İşyeri Baştemsilcisi Cihan İşçi, Ulusal İstihdam Stratejisine, Özel İstihdam Büroları’na ve Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı’na ve kıdem tazminatının gasp edilmesine karşı, “Zalimin zulmüne karşı direneceğiz” adıyla kampanya başlattıklarını, işlerlerinde kokart takıp imzalar topladıklarını ifade etti. (İzmir/EVRENSEL)


‘KÖLE OLMAYACAĞIZ’

İzmir’de Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Park Bahçe işçilerinin örgütlü olduğu DİSK Genel-İş 2 No’lu Şube sendikal yasaklar, kıdem tazminatının gaspı ve ulusal istihdam stratejisine karşı eylem yaptı.

“Toplu iş ilişkileri yasasına, kıdem tazminatının gasp edilmesine, taşeronlaştırmaya geçit vermeyeceğiz” pankartı arkasında yürüyen işçiler sık sık “Kıdemi değil taşeronu kaldır” sloganını attı.

Türk-İş ve KESK’e bağlı şubelerin yöneticilerinin de katıldığı eylemde basın açıklamasını Şube Başkanı Taner Şanlı yaptı. “Olağanüstü günlerden geçiyoruz” diyen Şanlı, bugünkü olağanüstü halin 12 Eylül günlerini hatırlatmakla beraber, zaman zaman 12 Eylül darbecilerinin bile aklına gelmeyen şeytanlıklarla dolu olduğunu söyledi.

Ulusal istihdam stratejisiyle kıdem tazminatının gaspı, bölgesel asgari ücret, işçiyi köleleştirecek özel istihdam büroları, taşeronlaştırmanın arttırılması, esnek ve kuralsız çalışmanın yasal hale getirilmek istendiğini belirten Şanlı “İstiyorlar ki sessiz birer ölü, gönüllü birer köle olalım” dedi. Şanlı, halkı da “Zalimin zulmüne direneceğiz” adıyla başlattıkları kampanya kapsamında açtıkları stantlarda imza vermeye çağırdı.

ÖNCEKİ HABER

Ekmeğe gizli zam

SONRAKİ HABER

Zahid Akman’ın bitmeyen mağduriyeti!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...